Νέο πλήγμα του Ιρακινού Στρατού κατά του ISIS σε πολύνεκρη επίθεση

Εννέα μέλη του ISIS σκοτώθηκαν και άλλα εννέα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια πρόσφατων στρατιωτικών επιχειρήσεων που ξεκίνησαν το Σάββατο, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές την Κυριακή, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Μια κοινή δύναμη πραγματοποίησε μια ευρεία στρατιωτική επιχείρηση υποστηριζόμενη από ιρακινά στρατιωτικά αεροσκάφη, στοχεύοντας σε χώρους όπου υπάρχουν στοιχεία του ISIS στις περιοχές Hawija al-Ζαίνια στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Saladin, «δήλωσε ο Saad Mohamed, αρχηγός στρατού της διοίκησης του Saladin Operations, στην υπηρεσία Anadolu.

Η στρατιωτική επιχείρηση, πρόσθεσε, είχε ως αποτέλεσμα 6 νεκρά μέλη του ISIS , επισημαίνοντας ότι η στρατιωτική επιχείρηση ήταν σε εξέλιξη.

Επιπλέον, οι ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις σκότωσαν τρία μέλη της ISIS και συνέλαβαν εννέα άλλα κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στην ανατολική περιοχή Tal Afar, σύμφωνα με τον αρχηγό του στρατού, Jassem Eidan, στην υπηρεσία Anadolu.

Στην επαρχία Anbar, οι δυνάμεις ασφαλείας κατέστρεψαν στρατόπεδο al-Sheikin στην περιοχή Rutba του δυτικού Anbar, ανακοίνωσε το Ιρακινό Υπουργείο Άμυνας σε δήλωση.

Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε το Σάββατο την έναρξη μιας ευρείας στρατιωτικής επιχείρησης που αποσκοπεί στην απομάκρυνση των ερήμων περιοχών στις επαρχίες Anbar (δυτικά), Saladin και Nineveh (βόρεια) από τα υπόλοιπα στοιχεία Daesh.

Η επιχείρηση που ξεκίνησε το Σάββατο είναι η πρώτη του είδους που πραγματοποιήθηκε στην έρημο σε αυτές τις τρεις ιρακινές επαρχίες από τότε που η ιρακινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότικατατρόπωσε το ISIS στα τέλη του περασμένου έτους.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, αξιωματούχοι στη Βαγδάτη δήλωσαν ότι η στρατιωτική παρουσία του ISIS στο Ιράκ είχε καταστραφεί μετά από επιχειρήσεις που υποστηρίχθηκαν από τη Διεθνή Συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Ωστόσο, από καιρό σε καιρό, Ιρακινοί αξιωματούχοι ανακοινώνουν επιχειρήσεις ενάντια σε «κουνουπιέρες» που συνδέονται με το ISIS σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Πηγή: Anadolu