Νέο «όχι» στην απελευθέρωση του Αμερικανού Πάστορα από την τουρκική δικαιοσύνη

 Νέο «όχι» από την τουρκική δικαιοσύνη στο αίτημα απελευθέρωσης του Αμερικανού Πάστορα Άντριου Μπράνσον, λίγες ώρες μετά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών, την ώρα που οι σχέσεις Άγκυρας και Ουάσινγκτον βρίσκονται στο ναδίρ, σύμφωνα με μετάδοση του CNN.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN, το δικαστήριο της Σμύρνης απέρριψε το αίτημα για την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος κρατείται με κατ ‘οίκον περιορισμό, την Τετάρτη 15.08.2018.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Άντριου Μπράνσον, πλέον αναμένεται η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Τουρκίας για την υπόθεση του ευαγγελιστή πάστορα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στα μέλη της τουρκικής κυβέρνησης λόγω της υπόθεσης ευαγγελιστή πάστορα.

Ο Αμερικανός πάστορας, ο οποίος εργαζόταν στην Τουρκία εδώ και πολλά χρόνια, συνελήφθη πριν από δύο χρόνια με την κατηγορία συνεργασίας με το κίνημα Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για τον σχεδιασμό του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016. Ο πάστορας απελευθερώθηκε από τις τουρκικές φυλακές τον Ιούλιο και έχει τεθεί υπό κατ ‘οίκον περιορισμό.