OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: Εντοπίστηκαν 21 πτώματα από το αεροπορικό δυστύχημα στα Ιμαλάια

30/05/2022 - 16:15
Νεπάλ
Share on FacebookShare on Twitter

Είκοσι ένα πτώματα εντοπίστηκαν στην πλαγιά ενός βουνού στα Ιμαλάια στο Νεπάλ, όπου χθες, Κυριακή, συνετρίβη αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν 22 άνθρωποι, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός.

«Υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να βρεθούν επιζώντες», δήλωσε ο Ντέο Τσάντρα Λαλ Κάρνα, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ.

«Είκοσι ένα πτώματα εντοπίστηκαν», δήλωσε στο AFP ο Ναραγιάν Σίλουολ, εκπρόσωπος του νεπαλικού στρατού, την επομένη του δυστυχήματος με το δικινητήριο Twin Otter της αεροπορικής εταιρίας Tara Air. «Δέκα πτώματα ανασύρθηκαν και προσπαθούμε να τα μεταφέρουμε στο Κατμαντού. Τα συνεργεία διάσωσης εργάζονται για να προσεγγίσουν τα υπόλοιπα», διευκρίνισε.

Η ΥΠΑ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πως το αεροπλάνο «υπέστη ένα δυστύχημα» στα 4.420 μέτρα, στη ζώνη Σανοσουέαρ του αγροτικού δήμου Τασάνγκ στον τομέα Μούστανγκ. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις αιτίες του ατυχήματος.

«Αναλύοντας τις εικόνες που λάβαμε, φαίνεται πως η πτήση δεν πήρε φωτιά. Τα πάντα διασκορπίστηκαν στο σημείο. Το αεροπλάνο φαίνεται να προσέκρουσε σε έναν μεγάλο βράχο στον λόφο», δήλωσε ο Ντεβ Ρατζ Σουμπέντι, εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Παχάρα.

Περίπου 60 άτομα εργάζονται στο σημείο, μεταξύ των οποίων στρατιωτικοί, αστυνομικοί, οδηγοί βουνών και κάτοικοι που διέτρεξαν τα περισσότερα χιλιόμετρα πεζή για να φθάσουν εκεί.

Εκτός από τα τρία μέλη του πληρώματος, το αεροπλάνο μετέφερε 19 επιβάτες: δύο ήταν Γερμανοί, τέσσερις Ινδοί και δεκαέξι Νεπαλέζοι.

Οι τέσσερις Ινδοί ήταν ένα ζευγάρι, η κόρη και ο γιος τους, ηλικίας 15 και 22 ετών, δήλωσε στο AFP αξιωματούχος της ινδικής αστυνομίας, ο Ούταμ Σοναουάνε.

To «κακό ιστορικό» της αεροπορίας στο Νεπάλ

Σύμφωνα με τον Πραντίπ Γκάουτσαν, έναν τοπικό δημόσιο υπάλληλο, τα συντρίμμια βρίσκονται σε υψόμετρο περίπου 3.800-4.000 μέτρων.

Το δικινητήριο Twin Otter της αεροπορικής εταιρίας Tara Air είχε απογειωθεί από την πόλη Ποχάρα (κεντροδυτικό Νεπάλ) στις 09:55 (07:10 ώρα Ελλάδας), τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, 200 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού, προτού χάσει την επαφή μέσω ραδιοσυχνοτήτων.

Είχε προορισμό το Τζόμσομ, μια περιοχή προσφιλή στους ταξιδιώτης στα Ιμαλάια, σε μια πτήση 20′ από την Ποχάρα. Φωτογραφία που ανήρτησε ο Ναραγιάν Σίλουαλ, εκπρόσωπος του νεπαλικού στρατού στο Twitter, δείχνει τα συντρίμμια του αεροπλάνου διασκορπισμένα στην πλαγιά ενός βουνού.

Ο αριθμός καταχώρησης 9N-AET φαίνεται καθαρά σε αυτό που μοιάζει να ήταν ένα τμήμα του φτερού. Σύμφωνα με τον διαδικτυακό ιστότοπο Aviation Safety Network, το αεροπλάνο είχε κατασκευαστεί από την καναδική εταιρία De Havilland και πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση το 1979.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης επαναλήφθηκαν σήμερα το πρωί μετά τη διακοπή τους όταν έπεσε η νύχτα χθες, Κυριακή. Η Tara Air είναι θυγατρική της Yeti Airlines, μιας ιδιωτικής εταιρίας εσωτερικών πτήσεων που εξυπηρετεί πολλές απομακρυσμένες περιοχές του Νεπάλ.

Η νεπαλική πολιτική αεροπορία γνώρισε σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, μεταφέροντας τουρίστες, οδοιπόρους και ορειβάτες, καθώς και εμπορεύματα σε απομακρυσμένες και δύσκολα προσβάσιμες οδικώς περιοχές.

Το Νεπάλ, μια φτωχή χώρα των Ιμαλαΐων, έχει ένα κακό ιστορικό στον τομέα της αεροπορικής ασφάλειας λόγω ανεπαρκούς εκπαίδευσης των πιλότων και συντήρησης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε σε όλες τις νεπαλικές αεροπορικές εταιρίες την πρόσβαση στον εναέριο χώρο της για λόγους ασφαλείας. Η χώρα διαθέτει επίσης μερικούς από τους πιο επικίνδυνους διαδρόμους προσγείωσης στον κόσμο, που βρίσκονται στη μέση χιονισμένων κορυφών.

Τον Μάρτιο του 2018, αεροπλάνο της μπαγκλαντεσιανής εταιρίας US-Bangla Airlines συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο του Κατμαντού, οδηγώντας στον θάνατο 51 ανθρώπους.

Το πιο φονικό δυστύχημα σημειώθηκε το 1992: 167 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια πτήση της εταιρίας Pakistan International Airlines κοντά στο αεροδρόμιο του Κατμαντού.

Δύο μήνες νωρίτερα, ένα αεροπλάνο της Thai Airways είχε συντριβεί στην ίδια ζώνη, προκαλώντας 113 θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: ΝΕΠΑΛΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ περιμένει την απάντηση του Ιράν στην πιο πρόσφατη αμερικανική πρόταση για τερματισμό του πολέμου

09/05/2026 - 07:52
Χεζμπολάχ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι επιτέθηκε σε στρατιωτική βάση στο βόρειο Ισραήλ

08/05/2026 - 21:58
Ουκρανία - Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ανακοίνωσε τριήμερη κατάπαυση του πυρός ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία

08/05/2026 - 21:06

Διαβάστε Επίσης

Ο Τραμπ περιμένει την απάντηση του Ιράν στην πιο πρόσφατη αμερικανική πρόταση για τερματισμό του πολέμου

Απαντήσεις από το λογισμικό του drone που βρέθηκε στη Λευκάδα: Η έρευνα που θα ρίξει φως σε κατασκευαστή, πορεία και στόχους

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με πιθανές βροχές στα βόρεια – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1945 οι τελευταίοι υψηλόβαθμοι Ναζί του Βερολίνου παραδίδονται στις Σοβιετικές Δυνάμεις

Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι επιτέθηκε σε στρατιωτική βάση στο βόρειο Ισραήλ

Τραμπ: Ανακοίνωσε τριήμερη κατάπαυση του πυρός ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία

Ιράν: Το Ορμούζ είναι «εξίσου πολύτιμο με την ατομική βόμβα», λέει σύμβουλος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ

Η THYREOS CYBER παρουσιάζει την Palestra: ένα πρωτοποριακό προϊόν κυβερνοασφάλειας και επιχειρησιακής ετοιμότητας

Top News

Η αλήθεια είναι εκεί έξω: Στη δημοσιότητα τα πρώτα 162 αρχεία για UFO μετά την εντολή Τραμπ

Snik: Η νέα τρυφερή φωτογραφία με τη νεογέννητη κόρη του

Η Σία Κοσιώνη αποχαιρέτησε τους τηλεθεατές του ΣΚΑΪ: «Ολοκληρώνεται το όμορφο ταξίδι μου, ήμουν 26 είμαι 46»

Με υπόκλιση αποχαιρέτισε τη Σία Κοσιώνη ο Βασίλης Χιώτης: «Τιμή μου», «δική μου η τιμή»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert