OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Νεκρός ο αρχηγός μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών των IRGC – Πιθανή μια αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν»

15/06/2025 - 22:01
Νετανιάχου

REUTERS/Elizabeth Frantz

Share on FacebookShare on Twitter

Αποκαλυπτικός ήταν ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σε σημερινή (15.06.2025) συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Μπρετ Μπάιερ του Fox News για την εκπομπή του «Special Report», σχετικά με την πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων ενάντια στο Ιράν.

Το Ισραήλ ξεκίνησε την επιχείρηση «Rising Lion», με μια αιφνιδιαστική επίθεση το πρωί της Παρασκευής (13.05.2025), η οποία όχι μόνο εξουδετέρωσε ανώτατα στελέχη της ιεραρχίας της στρατιωτικής διοίκησης του Ιράν αλλά προκάλεσε ζημιές σε πυρηνικές του εγκαταστάσεις.

Το Ιράν έχει ορκιστεί να «ανοίξει τις πύλες της κόλασης» σε αντίποινα, ωστόσο η ισραηλινή πλευρά δεν πτοείται και υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις θα κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ σκότωσε τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών των Φρουρών της Επανάστασης, Ταξίαρχο Μοχάμεντ Καζεμί και τον αναπληρωτή του, Χασάν Μοχακίκ. Στην συνέχεια ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε κατηγορηματικά ότι το Ισραήλ θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να εξαλείψει την «υπαρξιακή απειλή» που θέτει η Τεχεράνη.

Ερωτηθείς αν η αλλαγή καθεστώτος είναι κομμάτι της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ, ο Νετανιάχου απάντησε: «Σίγουρα θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα, επειδή το καθεστώς του Ιράν είναι πολύ αδύναμο».

«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να επιτύχουμε τον διπλό μας στόχο, να εξαλείψουμε… δύο υπαρξιακές απειλές, την πυρηνική απειλή και την απειλή των βαλλιστικών πυραύλων», δήλωσε ο Νετανιάχου στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά την έναρξη των επιθέσεων του Ισραήλ κατά του Ιράν.

«Ενεργήσαμε,  για να σώσουμε τους εαυτούς μας, αλλά παράλληλα, νομίζω, για να προστατεύσουμε όχι μόνο τους εαυτούς μας, αλλά και τον κόσμο από αυτό το εμπρηστικό καθεστώς. Δεν μπορούμε να αφήσουμε το πιο επικίνδυνο καθεστώς στον κόσμο να έχει τα πιο επικίνδυνα όπλα στον κόσμο», είπε.

Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι ο τρέχων στόχος της στρατιωτικής επιχείρησης δεν είναι η αλλαγή καθεστώτος, αλλά η διάλυση των πυρηνικών και βαλλιστικών πυραυλικών προγραμμάτων του Ιράν.

Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι η επιχείρησή του θα μπορούσε να διαρκέσει εβδομάδες και ο Νετανιάχου έχει προτρέψει ανοιχτά τον ιρανικό λαό να εξεγερθεί ενάντια στους ισλαμιστές κληρικούς ηγέτες του.

Όταν ρωτήθηκε για ρεπορτάζ του Reuters που ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε ισραηλινό σχέδιο τις τελευταίες ημέρες για τη δολοφονία του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο Νετανιάχου, είπε: «Υπάρχουν τόσες πολλές ψευδείς αναφορές για συνομιλίες που δεν έγιναν ποτέ και δεν πρόκειται να επεκταθώ σε αυτό».

«Αλλά μπορώ να σας πω ότι πιστεύω ότι κάνουμε ό,τι χρειάζεται, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Και νομίζω ότι οι ΗΠΑ γνωρίζουν τι είναι καλό για τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Ωστόσο, είπε ότι είχε ενημερώσει τον Τραμπ πριν από τη στρατιωτική δράση της Παρασκευής. Αμερικανοί πιλότοι καταρρίπτουν ιρανικά drones που κατευθύνονται προς το Ισραήλ, συμπλήρωσε ο Νετανιάχου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: IRGCΙΡΑΝΙΣΡΑΗΛΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ περιμένει την απάντηση του Ιράν στην πιο πρόσφατη αμερικανική πρόταση για τερματισμό του πολέμου

09/05/2026 - 07:52
Χεζμπολάχ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι επιτέθηκε σε στρατιωτική βάση στο βόρειο Ισραήλ

08/05/2026 - 21:58
Ουκρανία - Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ανακοίνωσε τριήμερη κατάπαυση του πυρός ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία

08/05/2026 - 21:06

Διαβάστε Επίσης

Ο Τραμπ περιμένει την απάντηση του Ιράν στην πιο πρόσφατη αμερικανική πρόταση για τερματισμό του πολέμου

Απαντήσεις από το λογισμικό του drone που βρέθηκε στη Λευκάδα: Η έρευνα που θα ρίξει φως σε κατασκευαστή, πορεία και στόχους

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με πιθανές βροχές στα βόρεια – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1945 οι τελευταίοι υψηλόβαθμοι Ναζί του Βερολίνου παραδίδονται στις Σοβιετικές Δυνάμεις

Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι επιτέθηκε σε στρατιωτική βάση στο βόρειο Ισραήλ

Τραμπ: Ανακοίνωσε τριήμερη κατάπαυση του πυρός ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία

Ιράν: Το Ορμούζ είναι «εξίσου πολύτιμο με την ατομική βόμβα», λέει σύμβουλος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ

Η THYREOS CYBER παρουσιάζει την Palestra: ένα πρωτοποριακό προϊόν κυβερνοασφάλειας και επιχειρησιακής ετοιμότητας

Top News

Η αλήθεια είναι εκεί έξω: Στη δημοσιότητα τα πρώτα 162 αρχεία για UFO μετά την εντολή Τραμπ

Snik: Η νέα τρυφερή φωτογραφία με τη νεογέννητη κόρη του

Η Σία Κοσιώνη αποχαιρέτησε τους τηλεθεατές του ΣΚΑΪ: «Ολοκληρώνεται το όμορφο ταξίδι μου, ήμουν 26 είμαι 46»

Με υπόκλιση αποχαιρέτισε τη Σία Κοσιώνη ο Βασίλης Χιώτης: «Τιμή μου», «δική μου η τιμή»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert