Νετανιάχου: «Ερντογάν, τα δικά σου χέρια είναι βαμμένα με αίμα»

Ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου απάντησε στις κατηγορίες του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι τα χέρια του «είναι βαμμένα με παλαιστινιακό αίμα» μετά τις θανατηφόρες ταραχές στη Λωρίδα της Γάζας τη Δευτέρα.

«Ένας άνθρωπος που στέλνει χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες να κατέχουν την βόρεια Κύπρο και εισβάλλει στη Συρία, δεν θα μας κάνει κήρυγμα όταν αμυνόμαστε από μια απόπειρα διείσδυσης της Χαμάς», δήλωσε ο Νετανιάχου στον Ερντογάν.

«Ένας άνθρωπος του οποίου τα χέρια είναι βαμμένα με το αίμα αμέτρητων Κούρδων πολιτών στην Τουρκία και τη Συρία είναι ο τελευταίος που μπορεί να μας κάνει κήρηγμα περί ηθικής στην μάχη», πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Νωρίτερα, ο Ερντογάν έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter: «Ο Νετανιάχου είναι ο πρωθυπουργός ενός κράτους απαρτχάιντ που έχει καταλάβει εδάφη ανυπεράσπιστων ανθρώπων για 60+ χρόνια παραβιάζοντας τα ψηφίσματα του ΟΗΕ».

«Έχει στα χέρια του το αίμα των Παλαιστινίων και δεν μπορεί να καλύψει τα εγκλήματα του με το να επιτίθεται στην Τουρκία», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Η Τουρκία απέλασε προσωρινά τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη. Σε απάντηση, το Ισραήλ απέλασε προσωρινά, με την σειρά του, τον Τούρκο πρόξενο στην Ιερουσαλήμ.

Πηγή Israel National News.