OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

«Άνγκελα Μέρκελ:η εξολοθρευτής της Ευρώπης»

28/06/2012 - 17:22
Share on FacebookShare on Twitter

“Δηλητήριο” στάζουν τα εξώφυλλα περιοδικών μεγάλης κυκλοφορίας που μεταμορφώνουν τη γερμανίδα καγκελάριο σε “εξολοθρευτή” και θεότητα που τρώει ζωντανούς τους Έλληνες.

Άγριες εικόνες και τίτλοι συνοδεύουν τα άρθρα για την Αγκελα Μέρκελ τον τελευταίο καιρό. Εικόνες που έγιναν ακόμα πιο σκληρές στα ατελιέ μεγάλης κυκλοφορίας περιοδικών, ενόψει της συνόδου κορυφής.

Από το Παρίσι ως την Ουάσινγκτον, οι πιέσεις προς την Μέρκελ, επικεφαλής της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, εντείνονται καθώς αναζητείται μια λύση στην κρίση στην ΕΕ, η οποία απειλεί να εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομία.

Αλλά η ίδια δεν μοιάζει να προτίθεται να υποχωρήσει σε ζητήματα όπως η αμοιβαιοποίηση του ευρωπαϊκού χρέους ή η μείωση των δημοσίων δαπανών — πολύ περισσότερο αφού η προσέγγισή της έχει αυξήσει την δημοτικότητά της μεταξύ των γερμανών ψηφοφόρων ενόψει των εκλογών του 2013.



Το περιοδικό New Statesman την περασμένη εβδομάδα δημοσίευσε ένα μοντάζ με την Μέρκελ να εικονίζεται σαν ο Εξολοθρευτής, με ένα ρομποτικό μάτι και ένα δερμάτινο σακάκι τύπου Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ στο πρωτοσέλιδό του υπό τον τίτλο «η πιο επικίνδυνη ηγέτις στην Ευρώπη». Σε άρθρο του, επέκρινε την «μανία για την λιτότητα» της Γερμανίδας καγκελαρίου, εκτιμώντας ότι καταστρέφει την Ευρώπη, ενώ ο Μεχντί Χάσαν, μέλος της εκδοτικής ομάδας του περιοδικού, την αποκάλεσε μεγαλύτερο κίνδυνο για την παγκόσμια τάξη κι ευημερία από τον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ουν. «Η Μέρκελ είναι η πιο επικίνδυνη Γερμανίδα ηγέτις μετά τον Χίτλερ», υποστήριξε ο Χάσαν, προσθέτοντας πως υπό την ηγεσία της η χώρα της οδηγήθηκε στην απομόνωση, έγινε αντιπαθής και επίφοβη σε ισόποσες δόσεις. Κι αν είναι βρετανική παράδοση να γίνονται χωρατά σε βάρος των Γερμανών, οι τόνοι έχουν ανέβει υπερβολικά ακόμα και για μετριοπαθή ΜΜΕ.





Η κεντρώα εφημερίδα Independent δημοσίευσε ένα αντίγραφο ενός πίνακα του Γκόγια «Ο Κρόνος καταβροχθίζει το γιο του» (Saturno devorando a un hijo, περ. 1819), απεικονίζοντας μια Μέρκελ με τρελό βλέμμα να καταβροχθίζει έναν Έλληνα.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι τα ΜΜΕ και στην Ισπανία, η οποία αυτό το μήνα ζήτησε ευρωπαϊκό δανεισμό για τις τράπεζές της μετά τις πιέσεις που άσκησε επί εβδομάδες το Βερολίνο στην Μαδρίτη εντάχθηκαν και αυτά στη χορωδία εναντίον της Μέρκελ. Το ισπανικό σατιρικό περιοδικό El Jueves (Πέμπτη) «μετονομάστηκε» στο τρέχον του τεύχος Die Jueven, ώστε ο τίτλος να μοιάζει γερμανικός. Στο πρωτοσέλιδό του, η Μέρκελ εμφανίζεται να συνθλίβει τον Ισπανό πρωθυπουργό Ραχόι και να στέκεται πάνω του σαν να είναι χαλάκι για την πόρτα. Στις εσωτερικές σελίδες η Μέρκελ απεικονίζεται σαν πιν-απ, και στέφεται «Μις Ισπανία 2012».

Το εβδομαδιαίο περιοδικό The Economist, γνωστό για το ιδιόρρυθμο χιούμορ που χρησιμοποιεί, επιτίθεται επίσης στην Μέρκελ με το πρωτοσέλιδο του να απεικονίζει ένα πλοίο που βυθίζεται, με όνομα «Η Παγκόσμια Οικονομία» και λεζάντα «παρακαλούμε μήπως μπορούμε να ανάψουμε τις μηχανές τώρα, κα Μέρκελ;».

Οι σύμμαχοι της Μέρκελ πάντως λένε ότι η καγκελάριος αντέχει τις επιθέσεις και δεν θα φοβηθεί λόγω των πρωτοσέλιδων.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών: “δεν ανησυχώ (για την εικόνα της Μέρκελ στο εξωτερικό) διότι οι χαρακτηρισμοί για έναν καγκελάριο εξηγούνται από την υποστήριξή της για άλλα πράγματα πέρα από απλά λαϊκά αιτήματα».

«Νομίζω ότι ορισμένες κρίσεις που γίνονται με οδηγό τα συναισθήματα σχετικά με αυτή την σπουδαία καγκελάριο είναι άστοχες», είπε.

Αν και πολλοί κάνουν λόγο για μια εκνευρισμένη και κουρασμένη Μέρκελ, άνθρωποι που τη γνωρίζουν λένε οτι δεν ανησυχούν. «Έχει γερά νεύρα», λέει ο Γκερτ Λάνγκουτ, βιογράφος της και πολιτικός επιστήμονας. «Μπορεί να μοιάζει κουρασμένη, αλλά δεν αποθαρρύνεται από τον ανεμοστρόβιλο γύρω της, έχει μεγάλο αυτοέλεγχο και δεν θα αλλάξει τις πολιτικές της εξαιτίας πρωτοσέλιδων», προσθέτει.

Απο την άλλη, ορισμένοι έμπειροι γερμανοί δημοσιογράφοι που συνοδεύουν την καγκελάριο σε ταξίδια της λένε ότι έχει αρχίσει να εκνευρίζεται με τους δημοσιογράφους και δεν έκανε πλήρη ενημέρωση των ΜΜΕ όπως συνηθίζει μετά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Μεξικό. Όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ρώτησε την καγκελάριο Μέρκελ πώς είναι στην διάρκεια της συνόδου, εκείνη σήκωσε τους ώμους.
 

Tags: ΔΡΑΧΜΗΕΛΛΑΔΑΕΥΡΩΜΕΡΚΕΛΟΛΑΝΤ

Related Posts

Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

ISW: Οι Ρώσοι έχασαν έδαφος στην Ουκρανία τον Απρίλιο, για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2023

04/05/2026 - 21:55
Πούτιν
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν κήρυξε κατάπαυση του πυρός με την Ουκρανία στις 8 και 9 Μαΐου – Την απορρίπτει ο Ζελένσκι

04/05/2026 - 20:50
Ιράν - Μέση Ανατολή
ΚΟΣΜΟΣ

Στα όρια της ανάφλεξης η Μέση Ανατολή: Ιρανικές επιθέσεις σε Εμιράτα και Ομάν – Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν έξι ιρανικά σκάφη

04/05/2026 - 20:42

Διαβάστε Επίσης

Φρεγάτες Bergamini: Πως θα εξοπλιστούν και αξιοποιηθούν από το Πολεμικό Ναυτικό δίπλα στις FDI και τις ΜΕΚΟ

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1949 ιδρύεται το Συμβούλιο της Ευρώπης

Αρχηγός ΓΕΣ: Χαιρετισμός στο διεθνές συνέδριο στρατιωτικής ηγεσίας «Αθηνά – Athena’s Wisdom»

ISW: Οι Ρώσοι έχασαν έδαφος στην Ουκρανία τον Απρίλιο, για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2023

Ο Πούτιν κήρυξε κατάπαυση του πυρός με την Ουκρανία στις 8 και 9 Μαΐου – Την απορρίπτει ο Ζελένσκι

Στα όρια της ανάφλεξης η Μέση Ανατολή: Ιρανικές επιθέσεις σε Εμιράτα και Ομάν – Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν έξι ιρανικά σκάφη

Τραμπ: «Το Ιράν θα εξαφανιστεί από προσώπου γης αν χτυπηθούν αμερικανικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ»

Top News

Αγγελική Νικολούλη: Η συγκινητική ανάρτηση για τους 6 μήνες από τον θάνατο της μητέρας της - «Όλα βουβά στο σπίτι μας»

Ντοκιμαντέρ «Στο χιλιοστό»: Οι προεκλογικές υποσχέσεις Τσίπρα και το μυστικό ραντεβού με τον Γερμανό πρέσβη

Artemis II: Η NASA δημοσίευσε 12.000 εντυπωσιακές εικόνες από την αποστολή

Γιάννης Βούρος για τον γιο του, Στέφανο: «Συγγενικά πρόσωπα μας έλεγαν να του φοράμε γάντια όταν βγαίνουμε έξω»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert