Νιγηρία: Ο στρατός έκανε επιδρομή σε κτίριο της Μπόκο Χάραμ

Νιγηριανοί στρατιώτες εισέβαλαν την Τετάρτη σε ένα κτίριο το οποίο χρησιμοποιείτο πιθανώς από ισλαμιστές της Μπόκο Χάραμ για την παραγωγή εκρηκτικών μηχανισμών και βομβών, λίγο έξω από την πόλη Κάνο, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς. Οι αρχές κατέσχεσαν όπλα, λιπάσματα και εξοπλισμό για τη συναρμολόγηση «γιλέκων αυτοκτονίας», ανακοίνωσε ο στρατός της χώρας.

Ο ταξίαρχος Ιγιασού Αμπά, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μέχρι ο στρατός να φτάσει στην περιοχή οι αντάρτες είχε διαφύγει. «Βρέθηκαν υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή IED (αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί). Κατασκεύαζαν όπλα σε εκείνο το κτίριο. Βρήκαμε επίσης τρεις αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, ένα σακίδιο γεμάτο εκρηκτικά έτοιμο για επίθεση αυτοκτονίας και 18 κενούς κυλίνδρους IED», είπε.

Κατασχέθηκαν επίσης 24 πυροκροτητές, λιπάσματα, τηλεχειριστήρια, αυτόματα όπλα και εκατοντάδες φυσίγγια. Ο Αμπά είπε ότι σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, αυτοί που είχαν συγκεντρώσει τα όπλα πιθανώς σχεδίαζαν να προκαλέσουν ταραχές κατά τη διάρκεια μιας επερχόμενης μουσουλμανικής γιορτής.