Νιγηρία: Τριάντα περίπου τζιχαντιστές σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή του στρατού

Περίπου 30 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή του στρατού στο βόρειο τμήμα της χώρας προ ημερών, ανακοίνωσαν οι αρχές στη Νιγηρία.

Νιγηρία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κάπου τριάντα μέλη οργάνωσης τζιχαντιστών σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή του στρατού στο βόρειο τμήμα της χώρας προ ημερών, ανακοίνωσαν οι αρχές στη Νιγηρία. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο ηγέτης της ομάδας, ο Αλί Ντογκό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Μούσα Ντανμαντάνι στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το πλήγμα στο χωριό Γιάντι, στη βόρεια πολιτεία Καντούνα, είχε στόχο κτίριο στο οποίο γινόταν συνάντηση των τρομοκρατών. Η επιδρομή έγινε το Σάββατο. Οι εξτρεμιστές υπό την ηγεσία του Αλί Ντογκό φέρονται να είχαν διαπράξει επιθέσεις σε χωριά και σχολεία στη βόρεια Νιγηρία και στον γειτονικό Νίγηρα.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον στρατό, η ομάδα αυτή διατηρούσε στενές σχέσεις με την Μπόκο Χαράμ, που διεξάγει ανταρτοπόλεμο από το 2009 και η δράση της έχει εξαπλωθεί στον Νίγηρα, στο Τσαντ και στο Καμερούν.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ