Normandie: Η γαλλική φρεγάτα FREMM «συνόδευσε» ρωσικό υποβρύχιο ανοιχτά της Βρετάνης – Δείτε βίντεο

Ένα ρωσικό υποβρύχιο εντοπίστηκε να πλέει στην επιφάνεια της θάλασσας στα ανοιχτά των ακτών της Βρετάνης στη βόρεια Γαλλία στα τέλη Σεπτεμβρίου και συνοδεύτηκε από την φρεγάτα Normandie τύπου FREMM, όπως γνωστοποίησε σήμερα το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο επίσης δημοσίευσε σχετικό βίντεο με πλάνα από το περιστατικό.

Το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό ανέφερε ότι βρετανικά και ισπανικά πολεμικά πλοία συμμετείχαν επίσης στην παρακολούθηση των κινήσεων του υποβρυχίου. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πληροφορίες αξιωματικών του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, μετέδωσαν ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ρωσικό υποβρύχιο «Novorossiysk», η βάση του οποίου είναι στην Μαύρη Θάλασσα εντοπίστηκε στον Βισκαϊκό Κόλπο, μαζί με το ρυμουλκό «Sergey Balk» χάρη στις δυνατότητες της φρεγάτας Normandie, ενώ απογειώθηκε και ένα ελικόπτερο τύπου Caiman και στη συνέχειατο «συνόδευσαν» από τις ακτές της Βρετάνης για να συνεχίσει την πορεία του περνώντας από την περιοχή Φινέστρε.