Νοβοροσίσκ: Η στιγμή που ουκρανικό USV πλήττει το ρωσικό αποβατικό Olenegorsky Gornyak [vid]

Παρά τους ισχυρισμούς του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι η επίθεση με USV και UAV στο Νοβοροσίσκ, διαμετακομιστικό κέντρο σιτηρών και πετρελαίου, αλλά και βάση του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, αποκρούστηκε, διαφορετική είναι η εικόνα που μεταδίδουν όχι μόνον ουκρανικά, αλλά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης και λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα η ουκρανική πλευρά δημοσιοποίησε βίντεο που φέρεται να αποτυπώθηκε στην κάμερα που έχουν τα μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας (USV) και καταγράφει την επίθεση ενός εξ αυτών στο αποβατικό σκάφος του Ρωσικού Ναυτικού Olenegorsky Gornyak.

Το βίντεο από την επίθεση στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ είναι αυτό:

Πηγή στις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφερε πως το αποβατικό σκάφος του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού Olenegorsky Gornyak υπέστη μεγάλο ρήγμα στο κύτος του και δεν μπορεί να πραγματοποιήσει αποστολές μάχης, έπειτα από την επιχείρηση αυτή, η οποία – σύμφωνα με την ίδια πηγή – διεξήχθη από κοινού από το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό και την υπηρεσία πληροφοριών SBU.

Άλλη πηγή με γνώση των επιχειρήσεων στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ δήλωσε πως ένα μεγάλο ρωσικό πολεμικό πλοίο χρειάσθηκε να ρυμουλκηθεί προς την ακτή επειδή δεν μπορούσε να πλεύσει μόνο του αφού υπέστη ζημιές.

Σε νέα βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φέρεται ότι εικονίζεται η ζημιά στο εν λόγω πλοίο. Σε ένα από τα βίντεο φαίνεται να έχει γείρει στην αριστερή πλευρά του.

Ο Αντρέι Κραβτσένκο, αξιωματούχος των δημοτικών αρχών του Νοβοροσίσκ, ανέφερε στην πλατφόρμα Telegram πως το Olenegorsky Gornyak ήταν ένα από τα δύο πλοία που «αντέδρασαν ακαριαία» για να αποκρούσουν την ουκρανική επίθεση με τα USV.