NRA: Ποια είναι η οργάνωση που «διεκδικεί» την ευθύνη για την δολοφονία του μπλόγκερ Τατάρσκι

«Οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε μια δράση στις 2 Απριλίου 2023, εναντίον μιας ομάδας ακτιβιστών υπέρ του πολέμου στην Ουκρανία και προσωπικά εναντίον του γνωστού πολεμοκάπηλου και προπαγανδιστή πολέμου, εγκληματία πολέμου Μαξίμ Φόμιν, γνωστού ως Βλάντλεν Τατάρσκι», αναφέρει σε μήνυμά του ο «Ρωσικός Δημοκρατικό Στρατός» (NRA) σε ανακοίνωσή του, όπως αναφέρει το yahoo.com.

«Αυτή η πράξη προετοιμάστηκε και εκτελέστηκε από εμάς αυτόνομα, και δεν έχουμε καμία σχέση και δεν έχουμε λάβει βοήθεια από ξένες δομές – πόσο μάλλον από ειδικές υπηρεσίες», προσθέτει ο NRA.

Ο NRA δήλωσε επίσης ότι η δράση τους δεν στόχευε σε «ειρηνικούς πολίτες» και ότι όλα τα θύματα στην επίθεση ήταν υποστηρικτές του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Η οργάνωση κάλεσε τους Ρώσους ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα να βοηθήσουν την Ντάρια Τρέποβα, την οποία οι αρχές συνέλαβαν ως ύποπτη για την επίθεση. Κάλεσαν επίσης τους Ρώσους να προβούν σε πράξεις αντίστασης κατά του καθεστώτος του Κρεμλίνου σε όλα τα επίπεδα, «μέχρι την πλήρη καταστροφή του».

Προηγουμένως, η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία της κόρης του προπαγανδιστή και ιδεολόγου του Πούτιν, Αλεξάντερ Ντούγκιν, Ντάρια, στις 20 Αυγούστου 2022.

Ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Ilya Ponomarev ισχυρίζεται ότι ο NRA είναι ένα νόμιμο υπόγειο «δίκτυο ακτιβιστών» στη Ρωσία.

Όπως είναι γνωστό, στις 2 Απριλίου, ο μπλόγκερ Βλάντλεν Τατάρσκι σκοτώθηκε μετά από έκρηξη στην Αγία Πετρούπολη.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε καφετέρια που σχετίζεται με τον ιδιοκτήτη της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.  Η βόμβα φέρεται να ήταν κρυμμένη σε ένα αγαλματίδιο που έφερε στη συνάντηση η Τρέποβα.

Η Μόσχα κατηγόρησε την Ουκρανία ότι ενορχήστρωσε τη δολοφονία, λέγοντας πως στρατολόγησε για τον σκοπό αυτό μέλη της οργάνωσης του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Τατάρσκι (σσ το πραγματικό του όνομσ ήταν Maxim Fomin) ήταν ένας Ρώσος μπλόγκερ και «στρατιωτικός ανταποκριτής», γνωστός για τις αντι-ουκρανικές δηλώσεις του, με καταγωγή από τη Μακίιβκα της περιφέρειας Ντονέτσκ.

Χαιρέτισε και υποστήριξε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία «θα νικήσει τους πάντες, θα τους σκοτώσει όλους και θα ληστέψει όποιον χρειάζεται».

Πηγή: yahoo