Ντενκτάς: «Να παραδειγματιστούν οι Τουρκοκύπριοι από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα»!!!

«Οι επιθέσεις στη Γάζα θα πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα για τους Τουρκοκύπριους σε ό,τι αφορά τη δική τους κατάσταση», δήλωσε ο αναπληρωτής «πρωθυπουργός» του παράνομου κατοχικού καθεστώτος, Σερντάρ Ντενκτάς.

Ο κ. Ντενκτάς κάλεσε τους Τουρκοκύπριους να παραστούν σε ολονύκτια εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ στην Κερύνεια. Είπε ότι οι δηλώσεις καταδίκης δεν είναι χρήσιμες και ότι «οι μη ισχυρές σε μηνύματα δηλώσεις που έκαναν τα Ηνωμένα Έθνη, η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η ΕΕ οδήγησαν τις επιθέσεις σε σφαγές».

Ο Σερντάρ Ντενκτάς επέκρινε όλους όσοι στα κατεχόμενα υποστηρίζουν ότι η παρουσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων είναι αναχρονιστική. «Θα πρέπει να πάρουν μαθήματα από το τι συμβαίνει στη Γάζα» πρόσθεσε.

Οι προκλητικές αυτές δηλώσεις έγιναν σε μια συμβολική χρονικά συγκυρία, καθώς στις 20 Ιουλίου συμπληρώνονται 40 χρόνια από την παράνομη και βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Σήμερα η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε Δελτίο Τύπου με αφορμή τη μαύρη αυτή επέτειο:

«Συμπληρώνονται εφέτος σαράντα χρόνια από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο και τη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία στη νεότερη Ιστορία μας. Σαράντα χρόνια κατοχής ενός μεγάλου τμήματος ανεξάρτητου κράτους, μέλους των Η.Ε. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σαράντα χρόνια παραβίασης των αρχών του Διεθνούς Δικαίου, εθνοκάθαρσης των κατεχόμενων εδαφών, εποικισμού, αλλά και βανδαλισμού των μνημείων του Πολιτισμού και της Εκκλησίας μας.

Τιμούμε τους ηρωικώς πεσόντες και τους εν ψυχρώ εκτελεσθέντες, τους νεκρούς και τους αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής.

Συμπαρατασσόμαστε, ταυτόχρονα, στους αγώνες των αδελφών μας Ελλήνων της Μαρτυρικής Μεγαλονήσου. Στηρίζουμε, με όλες τις δυνάμεις μας, τη διεκδίκηση λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Λύσης δημοκρατικής και ευρωπαϊκής, που να βάζει τέλος στην κατοχή και να επανενώνει την Κύπρο».

Αντίστοιχη Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Στις 20 Ιουλίου συμπληρώνονται 40 χρόνια από την παράνομη και βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο -ανεξάρτητη χώρα- μέλος του ΟΗΕ- την οποία διευκόλυνε το προδοτικό φασιστικό πραξικόπημα της Χούντας του Ιωαννίδη και της ΕΟΚΑ Β΄ που προηγήθηκε, με τη συνενοχή στο διπλό έγκλημα ισχυρών χωρών του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο ευρύτερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη μαύρη επέτειο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «σήμερα ο αγώνας για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της Κύπρου, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, περνάει μέσα από τη συνεπή διεκδίκηση μιας λύσης δικοινοτικής- διζωνικής ομοσπονδίας, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα. Δυστυχώς, όμως, οι διακοινοτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, δεν έχουν φέρει μέχρι τώρα αποτελέσματα που να γεννούν αισιοδοξία.

Σχετικά με τη στάση της τουρκικής πλευράς, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται ότι «η κυβέρνηση της Άγκυρας, παρά τις δηλώσεις της, δεν έχει μετακινηθεί από τις θέσεις της ως δύναμη κατοχής, ενώ αρνείται να εκπληρώσει ακόμα και δεσμεύσεις οι οποίες συνδέονται με την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Τουρκίας συνεχίζει τις απειλές της για τις έρευνες που πραγματοποιεί η Κυπριακή κυβέρνηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ για την αξιοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου της χώρας».

Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του με τον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Νιώθουμε ιδιαίτερα αλληλέγγυοι φέτος, που η Κυπριακή Δημοκρατία πλήττεται έντονα από τη διεθνή καπιταλιστική κρίση και βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών στην Κύπρο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεργαζόμενος στενά με τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις της Κύπρου, θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες του και στο ευρωπαϊκό επίπεδο για να ανοίξει ο δρόμος για τη δίκαιη λύση του Κυπριακού. Για μια Κύπρο ενωμένη και ανεξάρτητη, γέφυρα ειρήνης της Ευρώπης, με τους λαούς της Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Γιατί απέσυρα τη Μεραρχία από την Κύπρο» – Τι είχε πει ο Παπαδόπουλος για τη μοιραία απόφαση

Προδοσία Κύπρου από προδότες ή βλάκες; Τι είχαν συμφωνήσει οι χουντικοί

«Έτσι χάθηκε η Κύπρος» και γιατί δεν ανοίγει ο Φάκελος της Κύπρου

Κύπρος: 40 χρόνια από την τουρκική εισβολή – Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ