Ντοκουμέντο: Η κατάρριψη drone από την αμερικανική αεράμυνα στη βάση Αΐν αλ-Άσαντ του Ιράκ

Στόχος αλλεπάλληλων επιθέσεων έχει γίνει το τελευταίο διάστημα η στρατιωτική βάση Αΐν αλ-Άσαντ στο Ιράκ, καθώς σε αυτήν σταθμεύουν επίλεκτες δυνάμεις του αμερικανικού στρατού, που μετέχουν στον πόλεμο κατά της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Τα τελευταία 24ωρα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδιδαν ότι η Ιρακινή αεράμυνα απέτρεψε επιθέσεις από drones – καμικάζι εναντίον της Αΐν αλ-Άσαντ.

Σήμερα η ανταποκρίτρια της διεθνούς υπηρεσίας του BBC, Nafiseh Kohnavard, δημοσιοποίησε μέσω Twitter την στιγμή που αμερικανικό σύστημα αεράμυνας που είναι εγκατεστημένο στη βάση Αΐν αλ-Άσαντ κατέρριπτε άλλο ένα drone – καμικάζι.

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του BBC, το σύστημα που φαίνεται χρησιμοποίησε η αμερικανική αεράμυνα είναι το Coyote, σύστημα που κατασκευάζει η εταιρεία Raytheon.

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο:

Η ίδια δημοσιογράφος δημοσιοποίησε, πάλι μέσω Twitter, τα συντρίμμια drones που κατευθύνονταν στη βάση των αμερικανικών στρατευμάτων, αλλά καταρρίφθηκαν από την αεράμυνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν υπεύθυνες για τις επιθέσεις αυτές εξτρεμιστικές ομάδες, που υποστηρίζονται από το Ιράν, που μόλις πριν δύο ημέρες ορκίστηκε «εκδίκηση» εναντίον των ΗΠΑ, εξαιτίας της δολοφονίας του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.