Ντόναλντ Τράμπ: «Απασφάλισε» ξανά κατά των ΜΜΕ για fake news – δημοσκοπήσεις

«Απασφάλισε» ξανά κατά των αμερικανικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στο πλαίσιο του ανένδοτου που διεξάγει εναντίον των fake news. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο του πλανητάρχη μπήκαν  οι δημοσκοπήσεις. Μέσω Twitter τις έβαλε στην ίδια κατηγορία με τα fake news και απηύθηνε κάλεσμα για αμερικανική πανστρατιά.

Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό: «Τα Fake News αρνούνταιι να μιλήσουν για το πόσο μεγάλο και πόσο δυνατή είναι η βάση μας. Δείχνουν ψεύτικες δημοσκοπήσεις ακριβώς όπως αναφέρουν τα ψεύτικα νέα. Παρά τις αρνητικές αναφορές, το κάνουμε καλά – κανείς δεν θα μας νικήσει. ΚΑΝΤΕ ΞΑΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!»

Αυτή είναι η ανάρτηση του Αμερικανού Προέδρου:


Ανένδοτος κατά των fake news

Στις αρχές του μήνα ο Ντόναλντ Τραμπ είχε καταφερθεί ξανά εναντίον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης των ΗΠΑ, με αφορμή τα σενάρια που τον έφεραν να προχωρά σε ανασχηματισμό στον οποίο θα θυσιαζόταν ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας: 

«Οι εικασίες των ΜΜΕ σύμφωνα με τις οποίες εγώ απέλυσα τον Ρεξ Τίλερσον ή ότι εκείνος αποχωρεί σύντομα- FAKE NEWS! Δεν ετοιμάζεται να φύγει και παρά τις διαφωνίες σε ορισμένα ζητήματα (εγώ έχω τον τελευταίο λόγο), συνεργαζόμαστε καλά μαζί και η Αμερική χαίρει μεγάλης εκτίμησης και πάλι» ήταν το μήνυμα που ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος που είχε γράψει πάλι στο Twitter.

Οι κατηγορίες για σεξουαλική παερνόχληση

Στα μέσα Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε χαρακτηρίσει «μυθεύματα» τις κατηγορίες τριών γυναικών που υποστηρίζουν ότι τις παρενόχλησε σεξουαλικά και ζητούν από το Κογκρέσο να ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Οι τρεις γυναίκες, που είχαν κατηγορήσει τον Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, βρέθηκαν όλες μαζί την Δευτέρα στο πλατό του τηλεοπτικού δικτύου NBC News. Η Ρέιτσελ Κρους, που εργαζόταν ως ρεσεψιονίστ στον Πύργο Τραμπ της Νέας Υόρκης, αφηγήθηκε ότι το 2005, όταν ήταν 22 ετών, ο μεγιστάνας του κτηματομεσιτικού τομέα την φίλησε χωρίς τη συγκατάθεσή της. Η γυναίκα είπε ότι «σοκαρίστηκε» και αισθάνθηκε «απειλή».

«Παρά τις χιλιάδες χαμένες ώρες και τα εκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν, οι Δημοκρατικοί αποδείχτηκαν ανίκανοι να αποδείξουν οποιαδήποτε σύμπραξη με τη Ρωσία», έγραψε ο ίδιος ο Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter.

«Έτσι προχωρούν σε ψευδείς κατηγορίες και κατασκευασμένες ιστορίες από γυναίκες που δεν τις γνωρίζω και/ή δεν τις συνάντησα ποτέ. ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ», συνέχισε.