Ντόνταλντ Τραμπ: Θύμωσε και τον «Άγιο Βασίλη» με την απόφαση για την Ιερουσαλήμ

Ακόμη και τον «Αγιο Βασίλη» θύμωσε ο Ντόναλντ Τραμπ με την απόφασή του να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Έτσι αντι για δώρα, έβγαλε πέτρες από το σάκο του. Αυτή η φωτογραφία του Reuters με τον Παλαιστίνιο διαδηλωτή, ντυμένο Αγιο Βασίλη να πετάει πέτρες κατά των Ισραηλινών στρατιωτών έχει γίνει Viral. 

Τραβήχτηκε στη Ραμάλα σε μια από τις πολλές ταραχώδεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες κατά της απόφασης του πλανητάρχη. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, πάντως απείλησε ότι θα διακόψει την οικονομική βοήθεια στις χώρες που θα ψηφίσουν υπέρ ενός σχεδίου ψηφίσματος που καταδικάζει την αναγνώριση από την Ουάσινγκτον της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

«Λαμβάνουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, ακόμη και δισεκατομμύρια δολάρια και μετά ψηφίζουν εναντίον μας. Καλώς, παρακολουθούμε αυτούς τους ψήφους. Αφήστε τους να ψηφίσουν εναντίον μας. Θα γλυτώσουμε πολλά χρήματα. Δεν μας νοιάζει», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους.

Στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που συγκαλείται εκτάκτως την σήμερα, τα 193 κράτη μέλη θα κληθούν να ψηφίσουν του σχεδίου ψηφίσματος που θα καταδικάζει την αναγνώριση από την Ουάσιγκτον της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριγιάντ αλ Μάλκι κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι διατυπώνει «απειλές» και ασκεί «εκφοβισμούς» προκειμένου να αποθαρρύνει τα κράτη μέλη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ να καταδικάσουν την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μάλκι προέβη στις παραπάνω δηλώσεις στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου προτού επιβιβαστεί σε πτήση για τη Νέα Υόρκη προκειμένου να παραστεί στην ψηφοφορία της γενικής Συνέλευσης. «Βλέπουμε τώρα ότι οι ΗΠΑ ακολουθούν τον δρόμο των απειλών (…). Τί θα πετύχετε σημειώνοντας ονόματα; Θα συμβάλετε προκειμένου κι αυτές οι χώρες να κατακτηθούν; Πώς θα τις τιμωρήσετε;» διερωτήθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS,AFP, MILITARY.COM