Ντονέτσκ: Τελευταίο αντίο στον Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο

Κηδεύεται σήμερα ο ηγέτης της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, ο οποίος έπεσε νεκρός, έπειτα από έκρηξη σε εστιατόριο της πόλης του Ντονέτσκ.

Βαρύ είναι το κλίμα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, καθώς σήμερα κηδεύεται ο ηγέτης της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας, Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, ο οποίος δολοφονήθηκε την Παρασκευή, έπειτα από έκρηξη σε εστιατόριο του Ντονέτσκ.

Η πλατεία μπροστά από το θέατρο είναι ασφυκτικά γεμάτη, με τους κατοίκους να αποθέτουν λουλούδια και στο εστιατόριο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Σημειώνεται ότι από την επίθεση, πίσω από την οποία φέρεται να «κρύβεται» η Ουκρανία, τραυματίστηκε σοβαρά και ο υπουργός Οικονομικών της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας, Αλεξάντερ Τιμοφόεβ. Συνολικά, σκοτώθηκαν δύο άτομα και τραυματίστηκαν ακόμη 11.

Στην πόλη έχουν αφιχθεί επίσημες αντιπροσωπείες από τη Ρωσία, τη Νότια Οσσετία και την Αμπχαζία, οι οποίες αφού απέτιναν φόρο τιμής, τήρησης ενός λεπτού σιγή.

Στο ίδιο πλαίσιο, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, διαμήνυσε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πίσω από τη δολοφονία κρύβεται η Ουκρανία». Το Κίεβο, πάντως, αρνείται κάθε εμπλοκή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφερόμενος στον θάνατο του Ζαχαρτσένκο, έκανε λόγο για μία «άθλια δολοφονία» από αυτούς που προτιμούν «τον δρόμο της τρομοκρατίας» για να βρουν μία ειρηνική λύση στη τετραετή σύγκρουση της ανατολικής Ουκρανίας.

Πηγή: Sputnik