Ντονέτσκ: Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες από ρωσικά πλήγματα σε δύο ανθρακωρυχεία στην πόλη Τορέτσκ

Δύο ανθρακωρυχεία στην περιοχή της πόλης Τορέτσκ, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, μπήκαν στο στόχαστρο ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον άλλοι πέντε, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας.

«Δύο βόμβες έπληξαν ένα από τα ορυχεία στο Τορέτσκ. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο άλλοι τραυματίστηκαν», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο υπουργός Ιχόρ Κλιμένκο.

Από την έκρηξη διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και 32 ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν στις υπόγειες στοές, ωστόσο λίγο αργότερα διασώθηκαν όλοι.

Ο ρωσικός στρατός έριξε άλλες δύο βόμβες σε άλλο ορυχείο, σκοτώνοντας δύο και τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους, πρόσθεσε ο Κλιμένκο. Προκλήθηκαν ζημιές σε κτίρια της διοίκησης και στον εξοπλισμό του ορυχείου.

Σύμφωνα με το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, τα θύματα ήταν ηλικίας 41, 42 και 45 ετών.

Το Τορέτσκ, μια πόλη που πριν από τον πόλεμο αριθμούσε 30.000 κατοίκους, βρίσκεται στη λεκάνη του Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανίας ανάμεσα σε δύο «καυτά» σημεία του μετώπου: το Μπαχμούτ στα βόρεια και την Αβντιίβκα στα νότια. Οι Ρώσοι κατέλαβαν το Μπαχμούτ τον περασμένο Μάιο, έπειτα από πολύμηνες, αιματηρές μάχες. Από τον Οκτώβριο η Αβντιίβκα έχει μπει στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων που προσπαθούν να την περικυκλώσουν.

Παρά τον πόλεμο, τα ανθρακωρυχεία στην ανατολική Ουκρανία εξακολουθούν να λειτουργούν, είτε βρίσκονται σε ουκρανικό έδαφος, είτε σε περιοχές που ελέγχονται από τους Ρώσους.

πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters