Ντόντον: «Δεν θα υπάρξουν βάσεις του ΝΑΤΟ στη Μολδαβία, όσο είμαι Πρόεδρος»

Ο Πρόεδρος της Μολδαβίας Ιγκόρ Ντόντον δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Zvezda ότι δεν θα υπάρξουν βάσεις του ΝΑΤΟ στη χώρα του όσο αυτός παραμένει ηγέτης της Μολδαβίας.

Πέρυσι, τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι το Ναυτικό των ΗΠΑ σχεδίαζε να κατασκευάσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη βάση του Bulboaca. Το υπουργείο Άμυνας της Μολδαβίας εξήγησε ότι το σχέδιο δεν συνδέεται με το ΝΑΤΟ.

«Έχω βρεθεί σε όλες τις στρατιωτικές βάσεις μας στη Μολδαβία, δεν υπάρχουν απειλές, δεν υπάρχουν προσπάθειες να χτιστεί αυτή τη στιγμή βάση κάποιου άλλου στη Μολδαβία και δεν θα υπάρξει. Τουλάχιστον, όσο είμαι ο πρόεδρος της Μολδαβίας, αυτό δεν θα συμβεί», δήλωσε ο Ντόντον σε συνέντευξη που κυκλοφόρησε την Κυριακή.

Ο Πρόεδρος της Μολδαβίας πρόσθεσε ότι οι βάσεις του ΝΑΤΟ δεν θα μπορούσαν να δημιουργηθούν χωρίς τη συμφωνία του αρχηγού της χώρας.
«Ακόμη και αν κάποιος προσπαθήσει να καταστρατηγήσει κάπως αυτό … μέσω του Συνταγματικού Δικαστηρίου, θα υπάρξει αντίδραση του Μολδαβικού λαού και αυτό δεν θα τελειώσει καλά για όσους το ξεκινήσουν», δήλωσε ο Πρόεδρος.

Πηγή Spunik News.