Νυχτερινή απονήωση: σπορ μόνο για… λίγους και επίλεκτους – ΒΙΝΤΕΟ

Φανταστείτε ένα «γραμματόσημο» στην μέση του κατασκότεινου ωκεανού, που για να δεις τα φώτα προσέγγισης πρέπει να πλησιάσεις αρκετά κοντά, με τον καιρό να μην είναι πάντα σύμμαχος και ενδεχομένως μερικές live βόμβες να κρέμονται ακόμη από τους φορείς ανάρτησης οπλισμού στις πτέρυγες. Night Ops… Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί τους. 

Προσέχεις το υψόμετρο, την ταχύτητα, τα φώτα του αεροπλανοφόρου που καθοδηγούν το αεροπλάνο στην σωστή γωνία καθόδου για το κατάστρωμα -την νύχτα φαντάζει πάντα πιο μικρό και κανείς δεν θέλει να χτυπήσει στην άκρη του σε ένα φαντασμαγορικό και θανάσιμο ramp strike- ελέγχεις την απόδοση των κινητήρων, ξανά την ταχύτητα, ξανά το ίχνος καθόδου και ξαφνικά βρίσκεσαι να «σκας» στο κλυδωνιζόμενο κατάστρωμα με το αεροπλάνο να επιβραδύνει απότομα σαν να το τραβά ένα γιγάντιο χέρι αλλά δεν παραπονιέσαι -το άγγιστρο έχει αρπάξει όπως θα έπρεπε και ελπίζεις ένα από τα συρματόσχοινα ανάσχεσης.

Ακολουθείς τις οδηγίες των υπολόγων με τα φωτεινά «μπατόν» και τροχοδρομείς χωρίς καθυστέρηση προς τον χώρο στάθμευσης που σου υποδεικνύουν. Μια ακόμη νυχτερινή προσνήωση έφθασε στο τέλος της με ασφάλεια. Απλό, έτσι; Είστε σίγουροι; Γιατί μόνο οι καλύτεροι το κάνουν.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο που αποδεικνύει γιατί οι πιλότοι του Ναυτικού φορούν χρυσά διακριτικά ιπταμένου!