Ο Αιγυπτιακός αετός «ακονίζει» τα νύχια του: Νέα εντυπωσιακά πλάνα από την άσκηση στα σύνορα της Λιβύης

Στιγμιότυπα που δημοσιεύτηκαν από τις Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις μέσα στο Σαββατοκύριακο αποτυπώνουν τη χερσαία και εναέρια δύναμη του Στρατού, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα σε όσους τολμήσουν να τις προκαλέσουν.

Η μεγάλης κλίμακας άσκηση «Deciseve 2020» των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα μπορούσε να έχει έρθει σε πιο κατάλληλη στιγμή.

Τεθωρακισμένα μέχρι εκεί που βλέπει το μάτι, αεροσκάφη στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους ονειρεύονται μία γενικευμένη στρατιωτική εμπλοκή στην Αφρική.

Με 920.000 στρατιώτες και αξιωματικούς, 440.000 στρατιωτικούς υπαλλήλους και σχεδόν μισό εκατομμύριο εφέδρους ο αιγυπτιακός στρατός συγκαταλέγεται στους ισχυρότερους του κόσμου. Στο Global Firepower Index που δημοσιεύτηκε το 2020, η Αίγυπτος καταλαμβάνει την ένατη θέση επί συνόλου 138 χωρών.

Τα ατού των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων δεν περιορίζονται όμως μόνον στον αριθμό των στρατιωτικών. Ο στρατός της χώρας διαθέτει 1.054 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων 215 μαχητικά και 81 ελικόπτερα, 4.295 πάντσερ και 11.700 τεθωρακισμένα οχήματα.

Είναι γεγονός ότι οι Αιγύπτιοι διαθέτουν τις ισχυρότερες στρατιωτικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική και δη με διαφορά.

Για του λόγου το αληθές, δείτε το παρακάτω βίντεο: