Ο απόλυτος αποτροπιασμός: Ο γιός του Καντίροφ φέρεται να του κάνει «δώρο» Ουκρανούς αιχμάλωτους πολέμου [vid]

Δεν είναι πρώτη φορά που ο Ραμζάν Καντίροφ, ο ηγέτης της Τσετσενίας και πιό πιστός σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν προκαλεί με τις κινήσεις, τις πράξεις ή τις δηλώσεις του.

Μόλις πρόσφατα άλλωστε ήταν αυτός που κάλεσε τον Πούτιν να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία, όταν ο ρωσικός στρατός τράπηκε σε φυγή – ή επισήμως «αποσύρθηκε για αναδιάταξη» – στο Χάρκοβο και την Χερσώνα.

Οι άνδρες του Καντίροφ, αλλά και ο ίδιος, είναι υπόλογοι από τη διεθνή κοινότητα για αγριότητες στα πολεμικά και μη μέτωπα.

Όμως αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο αθλιότητας: βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από το επίσημο δίκτυο των πιστών στον Τσετσένο ηγέτη, των αποκαλούμενων Καντιροβιτών, δείχνει τον γιό του Καντίροφ να επισκέπτεται τον πατέρα του στο σπίτι του στο Γκρόζνι συνοδεία πάνοπλων στρατιωτών και να του προσφέρει ως «δώρο» τρεις Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου.

Υπενθυμίζεται πως μόλις πρόσφατα ο Τσετσένος ηγέτης ανακοίνωσε κομπάζοντας πως στέλνει τα (ανήλικα) παιδιά του στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δείτε το επίμαχο βίντεο:

Παραμένει άγνωστο αν το βίντεο είναι αυθεντικό. Άλλωστε οι άνδρες του Καντίροφ αρέσκονται να μαγνητοσκοπούν «στημένα» βίντεο για να τα ανεβάζουν σε πλατφόρμες όπως το Telegram ή το TikTok και να κάνουν το «κομμάτι« τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το βίντεο ενός Καντιροβίτη που δήθεν πολεμούσε και «εξολόθρευε» εχθρούς, αλλά στην πραγματικότητα πυροβολούσε στο…πουθενά, ενάντια στον…κανένα.

Όμως ακόμη κι αν το βίντεο είναι σκηνοθετημένο και πλασματικό – δηλαδή οι τρεις κρατούμενοι δεν είναι πράγματι Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου, αλλά Καντιροβίτες που υποδύονται τους Ουκρανούς – η σκέψη και μόνο να κάνει κάποιος «πλάκα» με αιχμαλώτους είναι αναμφίβολα αποκρουστική.

Την ίδια ώρα στην Ουκρανία, στρατιώτες φέρονται να συλλαμβάνουν Τσετσένους Καντιροβίτες, που όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό δίκτυο Nexta το οποίο και δημοσιοποίησε το σχετικό βίντεο, θα αξιοποιηθούν στην ερχόμενη ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία.