Ο Χακάν Φιντάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της Χαμάς – Η ατζέντα των συνομιλιών τους

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε. Τουρκικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν η ανάγκη να υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας, για την απελευθέρωση των ομήρων και τη λύση των δύο κρατών στο Μεσανατολικό.

Συνολικά 25.105 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 62.681 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, ανέφερε σήμερα σε μια ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Περίπου 178 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 293 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, προσέθεσε το υπουργείο, που ελέγχεται από τη Χαμάς.

Η Χαμάς ανέφερε επίσης πως έγιναν δεκάδες βομβαρδισμοί, από αεροσκάφη και το πυροβολικό του Ισραήλ, στη Λωρίδα της Γάζας, ιδίως γύρω από τα νοσοκομεία Νάσερ και Άμαλ, στην πόλη Χαν Γιούνις, επίκεντρο των εχθροπραξιών τις τελευταίες εβδομάδες. Δεκάδες πτώματα «παραμένουν ακόμα κάτω τα συντρίμμια», ανέφερε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, ο ισραηλινός στρατός ξανάρχισε επιχειρήσεις γύρω από τον καταυλισμό προσφύγων Τζαμπάλια. Από την πλευρά του ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως δυνάμεις του σκότωσαν 15 Παλαιστίνιους μαχητές στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και έκανε λόγο περί «εξάλειψης ενός αριθμού τρομοκρατών» στη Χαν Γιούνις από ελεύθερους σκοπευτές με αεροπορική υποστήριξη.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters