Ο Γερμανός που θέλει να «πετάξει εκτός ευρωζώνης την Ελλάδα»!

Με την γνωστή γερμανική αλαζονεία την οποία ποτέ δεν πρέπει ούτε να ξεχνάμε ,ούτε να υποτιμούμε ο επικεφαλής του κόμματος “Εναλλακτική για την Γερμανία” ,ονόματι Μπερτ Λούκε είπε σε προεκλογική του ομιλία στο Αμβούργο ότι “δεν μπορεί η Γερμανία να εκβιάζεται από μια μικρή ασήμαντη χώρα που αντιπροσωπεύει το 2% του ΑΕΠ της ευρωζώνης”. Και πρόσθεσε σύμφωνα με όσα γράφει το Reuters ότι “η Ελλάδα πρέπει να πεταχτεί εκτός ευρώ”! Το κοινό του τον χειροκρότησε θερμότατα.

Ο κ.Λούκε το “παίζει” ευρωσκεπτικιστής. Που στην Γερμανία σημαίνει ότι “φωνάζουμε λίγο κατά των μεταναστών,λέμε για το πρόβλημα υπογεννητικότητας” και άλλα σχετικά που κάτι μας θυμίζουν.

Κάποιος λοιπόν θα πρέπει να υπενθυμίσει στον κ.Λούκε και τους ομοίους του ότι για την οικονομική άνεση της χώρας του η οποία του παρέχει ακόμη την αλαζονεία να “πετάει χώρες” εκτός ευρωζώνης λες κι είναι τσιφλίκι του , οι χώρες του νότου συνέβαλαν τα μέγιστα.Η δε Ελλάδα ακόμη παραπάνω αφού ήταν απο την εποχή Σημίτη και μετά η καλύτερη πελάτισσα της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας. Οι αγοραπωλησίες όπως θα γνωρίζει ο κ.Λούκε είναι όλες “στιγματισμένες” με μίζες που πήραν Έλληνες αλλά έδωσαν Γερμανοί.

Δεν γνωρίζουμε τι θα έλεγε ο κ.Λούκε αν κάποτε στην Ελλάδα οι πολίτες είτε επειδή δεν μπορούσαν ,είτε αποφάσιζαν να μην αγοράζουν τίποτα γερμανικό . Το πρώτο είναι πολύ πιθανό να συμβεί αν το Βερολίνο συνεχίσει την εμμονική επιβολή της αυτοκαταστροφικής οικονομικής πολιτικής της.

Όσο για τον κ.Λούκε; Εδώ στην Ελλάδα ,λέμε ότι “πρέπει να προσέχεις τι εύχεσαι”.