Ο Ιαπωνικός στρατός ακολουθεί τις ΗΠΑ στο…διάστημα!

Η Ιαπωνία ανησυχεί ολοένα και περισσότερο για την «επιθετική» δραστηριότητα της Ρωσίας και της Κίνας στο διάστημα και στέκεται σύμμαχος δίπλα στις ΗΠΑ για την κυριαρχία «πάνω από τον ουρανό»!

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα δημιουργήσει με τη σειρά της μια δύναμη διαστημικής άμυνας, σε μια προσπάθεια να προστατευθεί από τις νέες τεχνολογικές απειλές. Σε στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, η μονάδα θα προστατεύει τα διαστρικά συμφέροντα της Ιαπωνίας, όπως οι δορυφόροι.

Μιλώντας τη Δευτέρα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe δήλωσε ότι θέλει «η χώρα να βρίσκεται σε θέση να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα από κάθε απειλή και το διάστημα αποτελεί το μέλλον των μαχών!»

Η Ιαπωνία εντάσσεται στον ευρύτερο συνασπισμό που ξεκίνησαν Ευρώπη και ΗΠΑ για κυριαρχία του διαστήματος.

Τις αμυντικές αλλά και επιθετικές ικανότητες της νέας Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ, εξήρε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση δημιουργίας της νέας στρατιωτικής υπηρεσίας.

«Η Διαστημική Δύναμη θα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό συστατικό των αμυντικών και – ας είμαστε ειλικρινείς – των επιθετικών ικανοτήτων των ΗΠΑ» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο ένοικος του Λευκού Οίκου.
«Θα είναι κάτι πολύ σημαντικό για τη χώρα μας» έσπευσε να προσθέσει.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο, ο Τραμπ ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου κλάδου του αμερικανικού στρατού – Διαστημική Δύναμη – εξηγώντας ότι το διάστημα θα αποτελέσει το επόμενο πεδίο των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Με πληροφορίες από: Sky News