Ο «καλός στρατιώτης» Robin Williams – ΒΙΝΤΕΟ

Εκτός απο ταλαντούχος ηθοποιός ο Ρόμπιν Ουίλιαμς (Robin Williams), ο οποίος πέθανε τη Δευτέρα, αφιέρωσε και ενα κομμάτι της ζωής του ψυχαγωγώντας τα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Στην παραπάνω φωτογραφία, του πρακτορείου Reuters, ο Ουίλιαμς βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, στο Ιράκ τον Δεκέμβριο του 2003.

Για τον θάνατο του ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Τσάκ Χέιγκελ δήλωσε οτι «Το Υπουργείο Άμυνας και η αμυντική κοινότητα στο σύνολο της, θρηνούν την απώλεια του Ρόμπιν Ουιλιαμς ο οποίος ηταν ένας ταλαντούχος ηθοποιός και κωμικός, αλλά ήταν επίσης ένας αληθινός φίλος και υποστηρικτής των στρατευμάτων μας.  Δεν ψυχαγωγούσε μόνο χιλιάδες στρατιώτες που βρίσκονταν σε εμπόλεμες ζώνες, αλλα με την φιλανθρωπία του βοήθησε βετεράνους που πάλευαν με τις κρυφές πληγές που τους άφησε ο πόλεμος, ήταν ένας πιστός και συμπονετικός συνήγορος για όλους τους ένστολους που υπηρετούν αυτό το έθνος. Θα στοιχίσει η έλλειψη του στους άνδρες και τις γυναίκες του Υπουργείου Άμυνας – πολλοί από τους οποίους τους άγγιξε προσωπικά το χιούμορ και η γενναιοδωρία του».

Ο Στρατηγός εν αποστρατεία Κάρτερ Χαμ, ο οποίος συνόδευε τον Ουιλιαμς σε αυτες τις περιοδίες δήλωσε οτι οι στρατιωτικοι – γυναίκες και άντρες – θα τον θυμούνται με αγάπη.
«Είχε αυτήν την παράξενη ικανότητα να κάνει αμέσως προσωπικές σχέσεις, είτε μιλούσε με νεαρό στρατιώτη σ’ενα απο τα τετ α τετ του, είτε απευθυνόταν σε ακροατήριο χιλιάδων” τόνισε ο Χαμ, προσθέτοντας οτι ο Ουιλιαμς “κέρδισε την αγάπη και τον σεβασμό των ένστολων υπηρεσιών και ξέρω ότι σ’εμένα, προσωπικά, η απώλεια του μου στοίχισε ακριβά”.

«Κατά τη διάρκεια των εμφανίσεων του νομίζω ότι αυτό που ήλπιζε να φέρει ήταν μερικά λεπτά χιούμορ, λίγα λεπτά μακριά από τη σοβαρότητα της αποστολής που είχαν ξεκινήσει και μια μικρή στιγμή προβληματισμού, ήθελε να τους φέρει ενα κομμάτι από το σπίτι τους” δήλωσε ο Χάμ. “Εκείνοι που ήταν σε θέση να τον δουν και να τον γνωρίσουν νομίζω ότι κατάλαβαν την γενναιοδωρία του πνεύματός του, την αγάπη του για τα στρατεύματα, το σεβασμό που ειχε για αυτούς. Νομίζω ότι αυτο ειναι κάτι που θα μείνει μαζι τους για χρόνια.»

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε την παράσταση του Ουιλλιαμς στο Κουβέιτ να διακόπτεται ξαφνικά και όλα τα στρατεύματα να σταματούν να γελουν και να του γυρνάνε την πλάτη! Κατι που ο Ουιλλιαμς δεν περίμενε ποτέ αλλα και κατι που ποτέ δεν ξέχασε. Όπως ο ίδιος δηλώνει στο τέλος του βίντεο ηταν μια παράσταση που τον άφησε τρομοκρατημένο! Δεν πρόκειται βέβαια να τον ξεχάσουν ουτε οι στρατιώτες… Δείτε το βίντεο.

O θάνατος του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού Ρόμπιν Ουίλιαμς, ο οποίος αυτοκτόνησε στα 63 του χρόνια εχει προκαλέσει παγκόσμια θλίψη. Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης κατακλύστηκαν από πλήθος συλλυπητηρίων και μηνυμάτων τόσο από συναδέλφους του όσο και από απλούς πολίτες.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε ανακοίνωσή του αναφέρθηκε στους πολλούς ρόλους που είχε ερμηνεύσει ο ηθοποιός: «Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς αεροπόρος, γιατρός, τζίνι, νταντά, πρόεδρος, καθηγητής, Πίτερ Παν και ό,τι άλλο εκπροσωπούσε ανάμεσα σε αυτούς τους ρόλους. Αλλά ήταν μοναδικός…Η οικογένεια Ομπάμα εκφράζει τη βαθιά της θλίψη στην οικογένεια του Ρόμπιν, στους φίλους του και σε όλους όσοι μπόρεσαν να εκφραστούν χάρη στον Ρόμπιν Ουίλιαμς».

Πηγή: ABC News Radio/ΑΠΕ
Μετάφραση/Επιμέλεια: OnAlert

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Good Morning Vietnam «απολύθηκε» – Νεκρός ο Ρόμπιν Γουίλιαμς

ΒΙΝΤΕΟ: Η πτώση της Σαϊγκόν η φυγή με τα ελικόπτερα

Τι τρώνε οι πεζοναύτες και αντέχουν τα πάντα – ΒΙΝΤΕΟ