OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ο Λίβανος ζητά από τον ΟΗΕ να δημιουργήσει εναέριο διάδρομο για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας

01/10/2024 - 16:11
Λίβανος - ΟΗΕ

REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της Βουλής του Λιβάνου Ναμπίχ Μπέρι, σύμμαχος της Χεζμπολάχ, ζήτησε σήμερα από τον ΟΗΕ να θεσπίσει εναέριο διάδρομο για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί σε περιοχές της χώρας εξαιτίας των ισραηλινών στρατιωτικών επιθέσεων.

Ο Μπέρι, σύμφωνα με δήλωση του γραφείου Τύπου του, κάλεσε τον ΟΗΕ «να δημιουργήσει αερογέφυρα που θα διασφαλίζει την παράδοση του υλικού ανθρωπιστικής βοήθειας».

Παράλληλα ζήτησε σπό την τη ΔΕΕΣ (Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού) και τον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου να «εκτελέσουν το καθήκον τους» παραδίδοντας τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες στους Λιβανέζους στο νότιο τμήμα της χώρας.

Tο Ισραήλ είχε προειδοποιήσει την UNIFIL

Η ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL), ανακοίνωσε σήμερα ότι είχε λάβει ειδοποίηση από το Ισραήλ χθες, ότι επίκειται περιορισμένης κλίμακας χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού σοτ λιβανικό έδαφος.

«Παρά την επικίνδυνη αυτή εξέλιξη, οι ειρηνευτικές δυνάμεις παραμένουν στη θέση τους. Προσαρμόζουμε τακτικά τη στάση και τις δραστηριότητές μας και έχουμε σχέδια έκτακτης ανάγκης έτοιμα να ενεργοποιήσουμε εάν είναι απολύτως απαραίτητο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αποστολή του ΟΗΕ.

Υπενθυμίζει σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να σέβονται την ασφάλεια των ειρηνευτικών δυάμεων και ότι οποιαδήποτε διέλευση των συνόρων στον Λίβανο παραβιάζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του Λιβάνου και παραβιάζει την απόφαση 1701.

«Προτρέπουμε σθεναρά τα μέρη να δεσμευτούν εκ νέου για τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και την απόφαση 1701 (2006) ως τη μόνη βιώσιμη λύση για την αποκατάσταση της σταθερότητας στην περιοχή», καταλήγει η ανακοίνωση της UNIFIL.

STATEMENT:

Yesterday, the IDF notified UNIFIL of their intention to undertake limited ground incursions into Lebanon.

— UNIFIL (@UNIFIL_) October 1, 2024

Ο Μακρόν συγκαλεί έκτακτο ΣΑ στην Γαλλία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισε να συγκαλέσει σήμερα το βράδυ το Συμβούλιο Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας της Γαλλίας με αντικείμενο τις εξελίξεις στο Λίβανο, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Μοντ Μπρεζεόν.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπενθύμισε την θέση της Γαλλίας υπερ της εξεύρεσης διπλωματικής λύσης στην κρίση και τόνισε ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να βοηθήσει τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τον Λίβανο εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο. Στον Λίβανο κατοικούν περίπου 23.000 Γάλλοι και Γαλλολιβανέζοι.

Η Ρωσία καλεί το Ισραήλ να αποσύρει «αμέσως» τα στρατεύματά του από τον Λίβανο

Η Ρωσία κάλεσε σήμερα το Ισραήλ να σταματήσει «αμέσως» τις εχθροπραξίες και να αποσύρει τα στρατεύματά του από τον νότιο Λίβανο, όπου ο ισραηλινός στρατός έχει εξαπολύσει χερσαία εισβολή, προειδοποιώντας ότι αυτή θα οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή.

«Η Ρωσία καταδικάζει έντονα την επίθεση στον Λίβανο και καλεί τις ισραηλινές αρχές να σταματήσουν αμέσως τις εχθροπραξίες, να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το λιβανικό έδαφος και να εμπλακούν σε μια πραγματική αναζήτηση ειρηνικών τρόπων επίλυσης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο βήμα (σ.σ. η χερσαία εισβολή) από την ισραηλινή στρατιωτική και πολιτική ηγεσία μετά τη δολοφονία ηγετών της Χεζμπολάχ θα οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση της βίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής», προστίθεται στην ανακοίνωση.

REUTERS/Ali Alloush TPX IMAGES OF THE DAY

Βρετανία: Το Ισραήλ πρέπει να αποφύγει να «βυθιστεί σε τέλμα» στον Λίβανο

Κανένας δεν θέλει μια επιστροφή στο παρελθόν με το Ισραήλ να πολεμά στον νότιο Λίβανο για μακρά περίοδο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Λάμι, προσθέτοντας ότι το τίμημα ενός περιφερειακού πολέμου στη Μέση Ανατολή θα είναι «τεράστιο».

«Κανένας από εμάς δεν θέλει να επιστρέψει στα χρόνια κατά τα οποία το Ισραήλ βρέθηκε να έχει βυθιστεί σε τέλμα στον νότιο Λίβανο», δήλωσε ο Λάμι.

«Κανένας από εμάς δεν θέλει να δει έναν περιφερειακό πόλεμο. Το τίμημα θα είναι τεράστιο για τη Μέση Ανατολή και θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία», σημείωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑΛΙΒΑΝΟΣΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗΟΗΕ

Related Posts

Γροιλανδία
ΚΟΣΜΟΣ

Η Γροιλανδία θα διαπραγματευτεί την παρουσία Αμερικανών στρατιωτών με διπλωμάτες του Τραμπ για την παρουσία Αμερικανών στρατιωτών

12/05/2026 - 20:55
Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: «Καταστρέψαμε υποδομές και αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο» [vids]

12/05/2026 - 19:28
ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Το κόστος του πολέμου στο Ιράν αυξήθηκε στα 29 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής»

12/05/2026 - 18:54

Διαβάστε Επίσης

USV στη Λευκάδα: Οι ουκρανικές και ρωσικές χειρόγραφες σημειώσεις, η εξέταση στη ΔΥΚ και το μάθημα για το Αιγαίο

Καιρός σήμερα: Έντονες νεφώσεις αλλά με αύξηση της θερμοκρασίας – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1821 η νίκη των επαναστατικών δυνάμεων στο Βαλτέτσι ανοίγει το δρόμο για την κατάληψη της Τριπολιτσάς

NATO: Επίθεση δέχτηκαν δύο Γερμανοί στρατιωτικοί στην Ολλανδία από μασκοφόρους άνδρες

Η Γροιλανδία θα διαπραγματευτεί την παρουσία Αμερικανών στρατιωτών με διπλωμάτες του Τραμπ για την παρουσία Αμερικανών στρατιωτών

EURAC: Ο Α/ΓΕΑ Γρηγοριάδης συμμετείχε σύνοδο των Αρχηγών Πολεμικών Αεροποριών της Ευρώπης

CHENS 2026: Οι επαφές του Α/ΓΕΝ Κατάρα στη Σύνοδο Αρχηγών Ευρωπαϊκών Ναυτικών

Ισραήλ: «Καταστρέψαμε υποδομές και αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο» [vids]

Top News

Eurovision 2026: O Akylas έβαλε «φωτιά» στη σκηνή του Α' ημιτελικού

Η Ιωάννα Τούνη έγινε έξαλλη με γυναίκα που την αποκάλεσε «ψωνάρα» - Το περιστατικό που μοιράστηκε στα social

Eurovision 2026: Η Σερτάμπ Ερενέρ αρνήθηκε να εμφανιστεί στον τελικό

Survivor: Εκτός κινδύνου ο Σταύρος Φλώρος μετά τον ακρωτηριασμό του - Έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert