Ο Μισέλ «τρολάρει» τον Πούτιν: Συγχαρητήρια προκαταβολικά για τη «συντριπτική νίκη» του στις εκλογές που ξεκίνησαν μόλις σήμερα

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, «τρολάρει» τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τις ρωσικές εκλογές που ξεκίνησαν σήμερα.

Ο Σαρλ Μισέλ με λεπτή, αλλά εμφανή ειρωνεία «συγχαίρει» ήδη τον Ρώσο πρόεδρο για την «συντριπτική νίκη» του στις εκλογές που ξεκίνησαν μόλις σήμερα στην Ρωσία, προεξοφλώντας το αποτέλεσμα.

Άλλωστε δεν είναι δύσκολο, καθώς όπως επισημαίνει ο κ. Μισέλ στη Ρωσία δεν υπάρχει καμία αντιπολίτευση και καθόλου ελευθερία, με αποτέλεσμα η εκλογή Πούτιν να αποτελεί μονόδρομο.

Η ανάρτηση του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) είναι η ακόλουθη:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τη συντριπτική νίκη του στις εκλογές που ξεκινούν σήμερα.

Καμία αντιπολίτευση.
Καθόλου ελευθερία.
Δεν έχουν άλλη επιλογή».

Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε χθες δια του Πίτερ Στάνο πως δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ούτως ή άλλως τις ρωσικές εκλογές στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας.

Παράλληλα η ΕΕ – στο θέμα της μη ύπαρξης αντιπολίτευσης στη Ρωσία που θίγει στην ανάρτησή του ο Σαρλ Μισέλ – αντέδρασε έντονα μετά τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι σε ρωσική φυλακή του Αρκτικού κύκλου, με πολλούς Ευρωπαίους υπουργούς να «δείχνουν» τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως υπεύθυνο.