O Νετανιάχου επιβεβαιώνει τον θάνατο του στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς, Μοχάμεντ Σινουάρ

Israeli Army/Handout via REUTERS

Ο πρωθυπουργός του Μπέντζαμιν Νετανιάχου επιβεβαίωσε σήμερα, Τετάρτη 28 Μαΐου 2025, στην Κνεσέτ ότι ο ισραηλινός στρατός σκότωσε τον Μοχάμεντ Σινουάρ, ανώτερο αξιωματούχο της Χαμάς στη Γάζα.

Στις 14 Μαΐου, αναφορές σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ενδεχομένως ο Μοχάμεντ Σινουάρ σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα κατά κέντρου διοίκησης και ελέγχου, το οποίο βρισκόταν σε καταφύγιο κάτω από το Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο στην πόλη Χαν Γιούνις στο νότιο τμήμα του θύλακα.

Aν και η Χαμάς διεύψευδε ότι ο στρατιωτικός της ηγέτης ήταν νεκρός, ο Νετανιάχου δήλωσε πριν λίγες μέρες πως ο IDF εξετάζει το ενδεχόμενο να έχει σκοτώσει τον Σινουάρ. Σήμερα αυτές οι αναφορές φαίνεται να επιβεβαιώνονται.

Ο Μοχάμεντ Σινουάρ ήταν αδελφός του Γιαχία Σινουάρ, τέως ηγέτη της Χαμάς, ο οποίος σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα στις 16 Οκτωβρίου 2024.

Με πληροφορίες από: Ynet News / Φωτογραφία αρχείου Reuters