Συρία: Ο ΟΗΕ καταδικάζει την κλιμάκωση βίας

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν καταδίκασε την δραματική κλιμάκωση της βίας στη Συρία, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν για πρώτη φορά καταυλισμό παλαιστινίων προσφύγων στη Δαμασκό.

«Οι πληροφορίες για αεροπορικό βομβαρδισμό που προκάλεσε πολλά θύματα ανάμεσα στους Παλαιστίνιους στον καταυλισμό Γιαρμούκ προκαλούν μεγάλη ανησυχία», δήλωσε ο Μπαν. Ο ίδιος πρόσθεσε πως έλαβε επίσης «ανησυχητικές πληροφορίες για τη σφαγή αμάχων στο χωριό Ακράμπ κοντά στη Χάμα» και επανέλαβε τις κατηγορίες για χρήση πυραύλων από τις κυβερνητικές δυνάμεις σε περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες.

Ο Μπαν τόνισε πως οι «τυφλές και δυσανάλογες» επιθέσεις εναντίον αμάχων θα μπορούσαν να θεωρηθούν «εγκλήματα πολέμου».
Ο ΓΓ είναι ιδιαίτερα ανήσυχος εξαιτίας «της συνεχιζόμενης δραματικής κλιμάκωσης της βίας στη Συρία τις τελευταίες ημέρες και από τους σοβαρούς κινδύνους τους οποίους αντιμετωπίζουν οι άμαχοι στις εμπόλεμες ζώνες».

Η συριακή Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε χθες Κυριακή, για πρώτη φορά , τον καταυλισμό Γιαρμούκ στη Δαμασκό.

Ο Μπαν Κι-μουν κάλεσε όλες τις πλευρές να σταματήσουν «τον τραγικό κύκλο της βίας» στη Συρία και επισήμανε πως είναι «επείγουσα ανάγκη να υπάρξει μια πολιτική διαδικασία που θα οδηγήσει στην πολιτική μετάβαση». Τέλος, ο ΓΓ του ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση για «επαρκή ανθρωπιστική βοήθεια» προς τον συριακό λαό και υπογράμμισε «τη σημασία να παραμείνουν ανοικτά τα σύνορα για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τη βία στη Συρία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ: » Η Τουρκία βλέπει τη Συρία με αμερικανικά μάτια»

Η Ρωσία βλέπει πιθανή τη πτώση του Άσαντ. Τι λέει η Ρωσία και το ΝΑΤΟ