Ο ουκρανικός στόλος έγινε πλέον ρωσικός – Ύψωσαν ρωσική σημαία όλα τα πλοία

Ρωσική σημαία ύψωσε την Κυριακή  και η ναυαρχίδα του ουκρανικό Στόλου στην Κριμαία »Slavutich» όπως έγραψαν  τα τοπικά ΜΜΕ. Το πλοίο ύψωσε τη ρωσική σημαία ύστερα από διαπραγματεύσεις το βράδυ του Σαββάτου ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων  Kryminform.

«Δεν υπήρξε καμία επέμβαση. Το Slavutich ύψωσε τη ρωσική σημαία και το πλήρωμα βγήκε στην προβλήτα», αναφέρει το ίδιο πρακτορείο επικαλούμενο δήλωση εκπρόσωπου των  κριμαϊκών  δυνάμεων αυτοάμυνας.

Σύμφωνα με το Kryminform το Slavutich ήταν το τελευταίο πλοίο που ύψωσε τη ρωσική σημαία. Κανένα άλλο πλοίο του ουκρανικού Ναυτικού στην Κριμαία δεν έχει υψωμένη την ουκρανική σημαία πλέον.Νωρίτερα , οι ανθυποβρυχιακό πλοία Ternopol και Khmelnitsky και μια σειρά ελαφρών σκάφη πυραύλων και σκάφη υποστήριξης έθεσε επίσης τη ρωσική σημαία . Δεν υπάρχουν – ουκρανική σημαία πολεμικά πλοία στη Σεβαστούπολη τώρα .

Το μοναδικό υποβρύχιο του ουκρανικού Ναυτικού το Zaporizhzhia, ύψωσε επίσης την ρωσική σημαία το Σάββατο. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας  ανέφερε ότι 189 στρατιωτικές μονάδες του ουκρανικού Στρατού έχουν επίσης υψώσει τη ρωσική σημαία  και υπέβαλε αίτηση προσχώρησης  στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις μετέδωσε το  Interfax την Κυριακή. Ένα ειδικό κέντρο έχει συσταθεί στη Σεβαστούπολη , όπου Ουκρανοί στρατιώτες μπορούν να εγγραφούν , λαμβάνουν ένα ποσό μετρητά και στη συνέχεια μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να φύγουν για την Ουκρανία , να ενταχθούν οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ή να σταματήσουν τη στρατιωτική θητεία συνολικά .

Ο Ρώσος πρόεδρος κ. Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα την Παρασκευή για να επικυρώσουν τη συνθήκη προβλέπει την επανένωση της χερσονήσου της Κριμαίας με τη Ρωσία .