Ο Πούτιν σχεδιάζει να συναντηθεί στη Μόσχα με τον Νετανιάχου

Με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου σχεδιάζει να συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Μόσχα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Νετανιάχου θα επισκεφθεί τη Μόσχα στις 11 Ιουλίου και προγραμματίζονται συνομιλίες με τον Πούτιν. Αυτή θα είναι η τρίτη επίσκεψη του επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης στη Ρωσική Ομοσπονδία από την αρχή του έτους. Η επίσκεψη του Νετανιάχου στη Μόσχα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των συγκρούσεων μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και αντιπολίτευσης σε περιοχές της Συρίας που συνορεύουν με το Ισραήλ και την Ιορδανία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ria Novosti, το κύριο θέμα των συνομιλιών του με τη ρωσική ηγεσία θα είναι η κατάσταση στη Συρία και το πρόβλημα της στρατιωτικής παρουσίας του Ιράν στη χώρα αυτή.

Εξάλλου ο Ρώσος πρόεδρος θα συναντηθεί και με τον Εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ, εάν ο τελευταίος επισκεφθεί τη Μόσχα επ’ ευκαιρία της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. Σε διευκρινιστική του δήλωση προς τους δημοσιογράφους ο Πεσκόφ είπε οτι οι συναντήσεις αυτές είτε έχουν προγραμματισθεί, είτε γίνονται επ΄ευκαιρία της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στην Ρωσία.

Σήμερα τη Ρωσία επισκέπτεται ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ