«Ο Πούτιν χρησιμοποιεί 3 σωσίες που έχουν κάνει πλαστική για να του μοιάζουν»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιεί τρεις σωσίες, οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε πλαστική χειρουργική για να του μοιάζουν, υποστηρίζει ο Αρχηγός της Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας στην Ουκρανία, Κιρίλο Μπουντάνοφ.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στην Daily Mail το Σάββατο, 29 Οκτωβρίου, ο Μπουντάνοφ είπε ότι η ουκρανική κυβέρνηση είναι τόσο «μπερδεμένη» από τις συνεχείς στρατιωτικές αποτυχίες της Ρωσίας που πολλοί αναρωτιούνται αν ο Πούτιν είναι αυτός που παίρνει τις βασικές αποφάσεις.

«Ανεξάρτητα από το πόσο κακός είναι ο Πούτιν, δεν είναι ηλίθιος», είπε ο Στρατηγός Μπουντάνοφ, προσθέτοντας ότι το πολεμικό σχέδιο της Ρωσίας «δεν ακολουθεί καμία λογική».

«Το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο πραγματικός Πούτιν εξακολουθεί να υπάρχει», είπε, υποστηρίζοντας ότι η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών είχε εντοπίσει σωσίες που χρησιμοποιούνται για να παριστάνουν τον Πούτιν σε «ειδικές περιπτώσεις».

Είναι «συνήθης πρακτική τώρα», είπε ο Ουκρανός αξιωματούχος. «Γνωρίζουμε συγκεκριμένα για τρία άτομα που εμφανίζονται συνέχεια, αλλά δεν ξέρουμε πόσοι είναι συνολικά. Όλοι έκαναν πλαστική επέμβαση για να του μοιάζουν. Το μόνο πράγμα που τους ξεχωρίζει είναι το ύψος τους. Η διαφορά είναι ορατή σε βίντεο και φωτογραφίες, μέσα από χειρονομίες, τη γλώσσα του σώματος και τους λοβούς αυτιών, αφού αυτά τα χαρακτηριστικά είναι μοναδικά για κάθε άνθρωπο».

Με πληροφορίες από: Kyiv Post / Φωτογραφία αρχείου Reuters