Ο Πούτιν παραδέχεται ότι έγιναν λάθη στην μερική επιστράτευση και θέλει να τα διορθώσει

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μία «σπάνια» παραδοχή, δήλωσε ότι θέλει να διορθώσει τα λάθη που έγιναν κατά την μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος Πούτιν, μιλώντας σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας σήμερα Πέμπτη, είπε ότι όλα τα λάθη που έγιναν κατά τη διάρκεια της μερικής στρατιωτικής κινητοποίησης για την ενίσχυση της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία πρέπει να διορθωθούν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Είπε επίσης ότι θα πρέπει πρώτα να κληθούν όσοι είχαν στρατιωτική εμπειρία και εκπαίδευση στις απαιτούμενες ειδικότητες.

Υπήρξαν ευρέως διαδεδομένες δημόσιες εκφράσεις δυσαρέσκειας από αξιωματούχους και πολίτες για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η κινητοποίηση, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων καταγγελιών για στρατολογικούς υπαλλήλους που έστειλαν έγγραφα κλήσης σε μη επιλέξιμους άνδρες. Χιλιάδες άνδρες έχουν εγκαταλείψει τη Ρωσία για να αποφύγουν το στρατό.

Πληροφορίες από δυτικούς αναλυτές και αξιωματούχους αναφέρουν ότι περίπου 260.000 Ρώσοι άνδρες εγκατέλειψαν τη Ρωσία τις τελευταίες ημέρες, ενώ μόνο 100.000 έχουν στρατολογηθεί. Επίσης, υποστηρίζουν ότι οι άνδρες που φεύγουν έχουν τις μεγαλύτερες ικανότητες, ενώ εκείνοι που μένουν δεν είναι κατάλληλοι, χαμηλώνοντας κατά πολύ την ποιότητα του ρωσικού στρατού, ο οποίος ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στο μέτωπο της Ουκρανίας.

«Και αγρότες είναι μεταξύ των Ρώσων που στρατολογούνται για να πολεμήσουν στην Ουκρανία», δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος Πούτιν σε συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Με πληροφορίες από: Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters