Ο πρίγκηπας Ουίλιαμ, σε τηλεοπτική σειρά για ελικόπτερα έρευνας-διάσωσης

Ο Δούκας του Κέμπριτζ, πρίγκηπας Ουίλιαμ συμμετέχει στα γυρίσματα για την τηλεοπτική σειρά “Ελικόπτερα Διάσωσης” που είναι αφιερωμένη στο έργο του ως κυβερνήτη ελικοπτέρων στην Ουαλία.

Στη σειρά της TV θα παρουσιάζεται η καθημερινή ζωή του 30χρονου υποσμηναγού της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας και των συναδέλφων του. “Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να σώζεις τη ζωή κάποιου>>, είπε ο πρίγκιπας.
<<Κατά τη γνώμη μου, αυτή είναι η καλύτερη αποστολή, να έχεις τη δυνατότητα να κάνεις καλό κάθε μέρα>>, πρόσθεσε.

Από τον περασμένο Μάιο ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι πιλότος σε ελικόπτερα διάσωσης μετά από εκπαίδευση ως βοηθητικός πιλότος. Κατά καιρούς η βασιλική οικογένεια συντηρεί με διαρροές την εικόνα του πρίγκηπα ως ριψοκίνδυνου πιλότου που εκτελεί την αποστολή του με αυτοθυσία και χωρίς διακρίσεις:
 
Στην αρχή της υπηρεσίας του ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έσωσε ένα 16χρονο κορίτσι που κινδύνευε να πνιγεί έξω από μια ακτή της Ουαλίας ειχε μεταδώσει τότε  το CNN.   Η 16χρονη και μια φίλη της έκαναν σερφ όταν παρασύρθηκαν από τα ρεύματα και βρέθηκαν στα ανοιχτά, Η 13χρονη σώθηκε από έναν άλλο σέρφερ αλλά η 16χρονη κατάπιε νερό και βρισκόταν ήδη κάτω από την επιφάνεια όταν σώθηκε.   Ο Δούκας του Κέιμπριτζ είχε μόλις προσγειώσει το ελικόπτερο όταν πληροφορήθηκε για το γεγονός και η ομάδα διάσωσης κατάφερε να φτάσει στο σημείο μέσα σε 38 δευτερόλεπτα.  

Τον περασμένο μήνα ο 30χρονος πρίγκιπας έσωσε δύο άτομα ηλικίας μεταξύ 40 και 50, οι οποίοι είχαν χαθεί κάπου στην Σνοουντόνια της Βόρειας Ουαλλίας και αναγκάστηκαν να στρατοπεδεύσουν τη νύχτα σε ένα πολύ κακοτράχαλο και δύσβατο σημείο.

Η ομάδα διάσωσης της κοιλάδας  μαζί με τα σκυλιά τους εντόπισαν τους ανθρώπους και στη συνέχεια κάλεσαν την ομάδα του Ουίλιαμ για να τους μεταφέρει.Το έργο ανέλαβε ο ίδιος ο πρίγκιπας και οι δύο άνθρωποι έφτασαν γρήγορα σε ασφαλές μέρος.Οι δύο άνθρωποι είχαν ξεκινήσει για μια δύσκολη πεζοπορία ημερών και είχαν συμφωνήσει ότι θα τηλεφωνούσαν σε φιλικό τους πρόσωπο μία φορά την ημέρα για ασφάλεια, και μόλις «έχασαν» μια κλήση, οι δικοί τους άνθρωποι κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά και επικοινώνησαν με τις αρχές.

Η πρεμιέρα της σειράς “Ελικόπτερα διάσωσης” έχει προγραμματιστεί στη Μεγάλη Βρετανία για τις 8 Απριλίου.