Ο Πούτιν «σπάει» το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ!

Η Ρωσία ειναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με την ανάπτυξη νέων όπλων που μπορούν να “σπάσουν” την ασπίδα, δήλωσε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, χθες, Τρίτη.

Όπως αναφέρει το Associated Press o Πούτιν δήλωσε σε αμυντικούς αξιωματούχους οτι με την ανάπτυξη άμυνας εναντίον βαλλιστικών πυραύλων η Ουάσιγκτον έχει ως στόχο να «εξουδετερώσει» την στρατηγική πυρηνικής αποτροπής της Ρωσίας και να αποκτήσει “στρατιωτική υπεροχή.”
Δήλωσε ότι η Μόσχα θα απαντήσει με την ανάπτυξη «συστημάτων που θα μπορούν να διαπεράσουν οποιαδήποτε αντιπυραυλική άμυνα.»

«Τα τελευταία τρία χρόνια, οι εταιρείες στρατιωτικού εξοπλισμου εχουν δημιουργήσει και δοκιμάσει με επιτυχία μια σειρά από οπλικά συστήματα που είναι σε θέση να εκτελέσουν αποστολές μάχης σε ένα πολυεπίπεδο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας. Τέτοια συστήματα έχουν ήδη ενταχθεί στο στρατιωτικό περιβάλλον. Τώρα συζητάμε για την ανάπτυξη νέων τύπων όπλων», δήλωσε ο Πούτιν.

Οι δηλώσεις Πούτιν γίνονται σε μια χρονική στιγμή που οι σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ και ΝΑΤΟ μετα την κρίση στην Ουκρανία, ειναι στο χαμηλότερο τους σημείο από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Το Κρεμλίνο διαμαρτύρεται εδω και πολλά χρόνια για την αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ εκφράζοντας την ανησυχία ότι θα μπορούσε τελικά να αναχαιτίσει τις πυρηνικές κεφαλές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων της Ρωσίας, διαβρώνοντας έτσι την αντοχή της πυρηνικής αποτροπής του ρωσικου έθνους.
Απο την πλευρά της η Ουάσιγκτον, έχει υποστηρίξει ότι η ασπίδα είχε ως στόχο να προστατεύσει απο πυραυλικές απειλές χωρών όπως το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα και δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το τεράστιο ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο.

Πηγη – Associated Press