Ο Ρωσικός Στρατός δεν θα επιτρέψει αμερικανικούς πυραύλους στην Βαλτική

Πολεμικό μήνυμα εξέπεμψε ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ράιαμπκοφ, ο οποίος δήλωσε ότι οι ρώσοι διπλωμάτες και ο ρωσικός στρατός θα κάνουν ό, τι είναι δυνατό για να αποτρέψουν την ανάπτυξη των αμερικανικών πυραύλων στα κράτη της Βαλτικής.

«Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να το αποτρέψω», είπε. «Είμαι βέβαιος ότι όλοι όσοι εμπλέκονται κατά κάποιον τρόπο στην εξωτερική μας πολιτική, τις δραστηριότητες άμυνας και ασφάλειας θα λειτουργήσουν ως ομάδα για να αποτρέψουμε μια κατάσταση που θα σήμαινε ότι όλα τα στοιχεία που αποτέλεσαν ακρογωνιαίο λίθο της ευρωπαϊκής ασφάλειας εδώ και δεκαετίες δεν θα χαθούν», δήλωσε ο ανώτερος Ρώσος διπλωμάτης .

Ο συνταγματάρχης Viktor Yesin, σύμβουλος του διοικητή της Ρωσικής Στρατιωτικής Δύναμης Πυραύλων και πρώην επικεφαλής του Στρατιωτικού Πυραυλικού Σώματος, δήλωσε προηγουμένως στο πρακτορείο TASS ότι οι βαλλιστικοί πύραυλοι μέσου βεληνεκούς των ΗΠΑ, εφόσον εγκατασταθούν στις χώρες της Βαλτικής, θα μπορούν να πλήξουν τη Μόσχα σε τρία έως τέσσερα λεπτά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χρόνος κρούσης εξαρτάται από τον τύπο των πυραύλων και το σχέδιο πτήσης τους. «Ένας πύραυλος Tomahawk χρειάζεται περίπου μία ώρα για να φτάσει στη Μόσχα, ενώ οι βαλλιστικοί πυραύλοι μεσαίας εμβέλειας χρειάζονται μόνο τρία έως τέσσερα λεπτά», δήλωσε ο Yesin.

Πηγή Tass