Ο Συριακός στρατός κυριαρχεί στην Ιντλίμπ: Νέα κατάρριψη τουρκικού drone (vid)

Μετράει τις πληγές του ο Ερντογάν σε Λιβύη και Συρία, καθώς ο τουρκικός στρατός έχασε δύο drone στα δύο ανοιχτά μέτωπα σε λιγότερο από ένα 24ωρο.

«Μία μονάδα του συριακού στρατού κατέρριψε τουρκικό drone που επιχειρούσε στην περιοχή Dadekh στη νοτιοανατολική Ιντλίμπ», ανέφερε το Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Συρίας (SANA).

Ο συριακός στρατός είχε προειδοποιήσει με επίσημη δήλωσή του το περασμένο Σάββατο ότι θα κατέρριπτε οποιοδήποτε μη εξουσιοδοτημένο αεροσκάφος στον εναέριο χώρο τους.

Η δήλωση ανέφερε ότι κάθε αεροσκάφος που παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Συρίας θα αντιμετωπίζεται ως «στρατιωτικός στόχος» και θα καταρρίπτεται.

Τουρκική «ήττα» και στη Λιβύη

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) κατέρριψε ένα τουρκικό drone στο νότιο τμήμα της Τρίπολης και ανακοίνωσε πως θεωρεί τη δραστηριότητα του drone ως παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός της Λιβύης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του LNA Αχμέντ Μισμαρί την Τετάρτη.

Η Τουρκία ενισχύει την παρουσία της στη Λιβύη, αναπτύσσοντας στρατεύματα για να στηρίξει τον αντίπαλο του LNA, την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Άγκυρα θέλει να προστατέψει τον GNA από μια ενδεχόμενη ανατροπή του και να εκπαιδεύσει τις ένοπλες δυνάμεις της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και κάθε απειλής για την ασφάλεια της χώρας.

«Ο κυβερνήτης της δυτικής στρατιωτικής αίθουσας επιχειρήσεων, κ. Αλ Μαμπρούκ Αλ Γκαζουί, επιβεβαιώνει την κατάρριψη ενός τουρκικού drone στη νότια Τρίπολη το απόγευμα, μετά την απογείωσή του από την τουρκική βάση (από το διεθνές αεροδρόμιο Μιτίκα της Τρίπολης)», ανέφερε ο εκπρόσωπος του LNA.

Με πληροφορίες από: ΑΜΝ