Ο τεθώρας Έλβις Πρίσλεϊ: Ο στρατός των ΗΠΑ τιμά τον Βασιλιά του Rock n’ Roll

Ήταν ο Βασιλιάς του Rock n’ Roll αλλά ήταν και τεθώρας. Ο Έλβις Πρίσλεϊ εκτός από στρατιώτης της μουσικής υπήρξε και ένας γνήσιος «τεθώρας» καθώς στην στρατιωτική καριέρα του υπηρέτησε σε δυο τάγματα τεθωρακισμένων. 

Ποια είναι η ιστορία της στρατιωτικής καριέρας του Elvis Presley;

Ο Elvis Aron Presley εισήλθε στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών στο Memphis του Τενεσί στις 24 Μαρτίου 1958 και έπειτα πέρασε τρεις μέρες στο σταθμό υποδοχής Fort Chaffee του Αρκάνσας. Έφυγε από την ενεργό δράση στο Fort Dix, New Jersey, στις 5 Μαρτίου 1960 και έλαβε το απολυτήριο του από το στρατιωτικό αποθετήριο στις 23 Μαρτίου 1964.

Κατά τη διάρκεια της ενεργού στρατιωτικής του σταδιοδρομίας ο κ. Presley υπηρέτησε ως μέλος δύο διαφορετικών τμημάτων τεθωρακισμένω. Μεταξύ 28 Μαρτίου και 17 Σεπτεμβρίου 1958, υπηρέτησε στο Φορτ Χουντ του Τέξας. Κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής ολοκλήρωσε βασική και προηγμένη στρατιωτική εκπαίδευση.

Η υπερπόντια υπηρεσία του Έλβις Πρίσλεϊ πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία από την 1η Οκτωβρίου 1958 μέχρι τις 2 Μαρτίου 1960 ως μέλος του 1ου τάγματος. Για τις πρώτες πέντε ημέρες αυτής της περιόδου ανήκε στην Εταιρεία D του τάγματος και στη συνέχεια στην έδρα του τάγματος στο Friedberg. Στη Γερμανία ο Έλβις Presley φορούσε τα διακριτικά του 3ου Συντάγματος Τεθωρακισμένων.

Ο Στρατός των ΗΠΑ τίμησε τον τεθώρα Έλβις Πρίσλεϊ με ένα tweet