O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή 18 Απριλίου 2025, πως μπορεί να αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία αν οι δύο πλευρές «του το κάνουν δύσκολο».
«Όλη μου η ζωή ήταν μια μεγάλη διαπραγμάτευση και ξέρω πότε μας παίζουν οι άνθρωποι και πότε όχι», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Πρέπει να δω έναν ενθουσιασμό για να θέλω να τελειώσω τον πόλεμο. Νομίζω ότι βλέπω αυτόν τον ενθουσιασμό και από τις δύο πλευρές», πρόσθεσε.
«Κανείς δεν με παίζει. Προσπαθώ να βοηθήσω», απάντησε όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν πιστεύει πως η Ρωσία και ο πρόεδρος Πούτιν «παίζουν μαζί του».
Trump made several statements about the war in Ukraine:
📍The U.S. will walk away from negotiations if Russia and Ukraine complicate efforts to end the war — but I hope it won’t come to that.
📍There is currently a good chance of reaching a Russia-Ukraine agreement to end the… pic.twitter.com/bfyWN9XCzF
— NEXTA (@nexta_tv) April 18, 2025
«Θα προχωρήσουμε αν τα μέρη δυσκολέψουν τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά ελπίζω ότι δεν θα καταλήξουμε σε αυτό», τόνισε.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει λέγοντας ότι «έχουμε πολύ καλές πιθανότητες» να πετύχουμε μια συμφωνία.
Ώρες νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα εγκαταλείψει τις προσπάθειες επίτευξης μιας ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας εντός ημερών, εκτός κι αν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις ότι μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί.
Πηγή: Sky News / Φωτογραφία αρχείου Reuters