Ο Τραμπ αποδέχθηκε την πρόταση του Πούτιν για συνάντηση κορυφής των “πέντε” του ΟΗΕ

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε την πρόταση του Βλαντίμιρ Πούτιν για διεξαγωγή συνάντησης κορυφής

Τραμπ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε την πρόταση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για διεξαγωγή συνάντησης κορυφής των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Η πρόταση ( να διεξαχθεί συνάντηση κορυφής των ‘πέντε’ του ΣΑ του ΟΗΕ) έγινε στις 23 Ιανουαρίου κατά την διάρκεια της ομιλίας του προέδρου Πούτιν στην Ιερουσαλήμ στο φόρουμ που ήταν αφιερωμένο στην μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Την πρόταση υποστήριξε ο πρόεδρος της Γαλλίας (Εμμανουέλ Μακρόν), ο πρόεδρος της Κίνας ( Σι Τζιπίνγκ) . Και εντελώς πρόσφατα ο πρόεδρος Τραμπ επιβεβαίωσε ότι αποδέχεται και υποστηρίξει την πρόταση αυτή», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Η Ρωσία ελπίζει ότι η ημερομηνία και ο τόπος διεξαγωγής της συνάντησης κορυφής των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα ορισθούν πολύ σύντομα, δήλωσε ο Λαβρόφ. «Όσον αφορά τον τόπο και το χρόνο, αυτά τα ζητήματα συμφωνούνται αυτή τη στιγμή. Ελπίζω ότι πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε. Τότε θα γίνει και η ανακοίνωση», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί με τους ηγέτες της Ρωσίας, της Κίνας, της Βρετανίας και της Γαλλίας για να συζητήσουν για τον έλεγχο των εξοπλισμών.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης στη Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία καλεί σε «επαγρύπνηση» για αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στη Λευκορωσία

Η Ουκρανία ενισχύει την άμυνά της κατά μήκος των βόρειων συνόρων της μετά από ενδείξεις ότι η Ρωσία προσπαθεί να αξιοποιήσει περισσότερο τη Λευκορωσία στη σύγκρουση