Ο Τραμπ έχει προσκαλέσει τον Πούτιν στην Ουάσιγκτον

Ο Λευκός Οίκος έχει προσκαλέσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουάσινγκτον, δήλωσε σήμερα ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον.

Ο Πούτιν και ο Τραμπ έχουν συναντηθεί πολλές φορές στο περιθώριο πολυμερών συνόδων αλλά έχουν πραγματοποιήσει μόνο μία διμερή συνάντηση, στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας τον Ιούλιο.

«Έχουμε προσκαλέσει τον πρόεδρο Πούτιν στην Ουάσινγκτον», δήλωσε ο Μπόλτον. Δεν ήταν άμεσα σαφές εάν ο Πούτιν έχει αποδεχθεί την πρόσκληση.

Ο Τραμπ και ο Πούτιν σχεδιάζουν να έχουν μια διμερή συνάντηση στο Παρίσι εκδηλώσεων στις 11 Νοεμβρίου στο περιθώριο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Μπόλτον, οι δηλώσεις του οποίου έγιναν σε συνέντευξη Τύπου στο Τμπιλίσι της Γεωργίας, είπε ότι η συνάντηση στο Παρίσι θα είναι σύντομη.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν οξυνθεί αρκετά μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσης των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από την Συνθήκη INF στο άμεσο μέλλον, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονους φόβους στη διεθνή κοινότητα για έναν νέο ψυχρό πόλεμο και μια νέα κούρσα εξοπλισμών μεταξύ Δϋσης και Ρωσίας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ