Ο «Τσάρος» έστειλε πρωτοχρονιάτικες ευχές – έμμεσα μήνυματα σε Τράμπ και Ερντογάν

Στο ευχετήριο μήνυμά του προς τον Αμερικανό ομόλογό του, ο Ρώσος πρόεδρος τονίζει ότι οι σχέσεις των δυο χωρών είναι καθοριστικές για την σταθερότητα και την ασφάλεια.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντμίρ Πούτιν επαναβεβαίωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να προσέλθει σε διάλογο με την Ουάσιγκτον για μια σειρά ζητημάτων, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Στο ευχετήριο μήνυμα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τονίζει ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που μπορεί να διασφαλίσει τη στρατηγική σταθερότητα και τη διεθνή ασφάλεια και επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή σε διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες με διευρυμένη ατζέντα», αναφέρει το Κρεμλίνο.

Οι ευχές του Ρώσου προέδρου σε άλλους ηγέτες

Η Ρωσία θα συνεχίζει να στηρίζει τη συριακή κυβέρνηση στην μάχη που δίνει κατά της τρομοκρατίας, αναφέρει ο πρόεδρος Πούτιν στις ευχές που απηύθυνε στον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Η Ρωσία θα συνεχίσει να παρέχει όλη την δυνατή βοήθεια στη συριακή κυβέρνηση και το λαό της στη μάχη κατά των τρομοκρατικών δυνάμεων, για την προστασία της (συριακής) κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Στις ευχές του προς τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο Πούτιν εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι δυο χώρες θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν δεσμούς που θα ενδυναμώνουν την ασφάλεια στην Ευρασία.

«Η κατασκευή της πρώτης μονάδας του πυρηνικού εργαστηρίου στο Ακούγιου έχει ξεκινήσει, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του θαλάσσιου τμήματος του αγωγού Turkstream και έχει χαραχθεί ο δρόμος μιας πολλά υποσχόμενης διμερής συνεργασίας», σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Στο χαιρετιστήριο μήνυμά του στη γερμανική ηγεσία, την Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο Φράνκ Βάλτερ Στάινμάιερ, ο Ρώσος πρόεδρος επισημαίνει πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η εμπειρία από την συνεργασία μεταξύ της Μόσχας και του Βερολίνου και τονίζει ότι οι σχέσεις των δυο χωρών είναι σημαντικές συνολικά για την Ευρώπη.

«Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συνεχιστούν οι κοινές προσπάθειες σε διμερή και διεθνή ζητήματα πιο και για τη διασφάλιση ότι θα ολοκληρωθούν επιτυχώς το 2019, σημαντικά κοινά έργα στα πεδία της οικονομίας, του πολιτισμού, της τέχνης και της εκπαίδευσης.

Στην ανάπτυξη αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Παρισίου, αναφέρεται ο πρόεδρος Πούτιν στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν.

«Οι σχέσεις Ρωσίας — Γαλλίας έχουν εξαιρετικές προοπτικές, όπως έχει φανεί και κατά τις πρόσφατες συναντήσεις και διαπραγματεύσεις μας. Προσβλέπω ότι θα συνεχιστούν οι κοινές μας προσπάθειες για την ανάπτυξη αμοιβαία επωφελών συνεργασιών μεταξύ των χωρών μας σε διάφορα πεδία, όπως και στην επίλυση περιφερειακών και διεθνών ζητημάτων».

ΠΗΓΗ: sputniknews.com