Ο χαιρετισμός του Τραμπ προς Βορειοκορεάτη Στρατηγό που προκάλεσε – ΒΙΝΤΕΟ

Το γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο στο οποίο ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαιρετά Στρατηγό της Βόρειας Κορέας, κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στην Σιγκαπούρη.

Βίντεο με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να επιστρέφει το χαιρετισμό ενός βορειοκορεατικού στρατηγού έχει προκαλέσει σάλο στις ΗΠΑ, με τους επικριτές του Αμερικανού Προέδρου να τον κατηγορούν ότι δείχνει σεβασμό σε ένα «καθεστώς δολοφόνο», ενώ την ίδια ώρα ο Τραμπ επιτίθεται σε αθλητές του NFL που διαμαρτύρονται κατά της αστυνομικής βίας, γονατίζοντας κατά το εθνικό ύμνο.


Το βίντεο δόθηκε στην δημοσιότητα την Πέμπτη από τη Βόρεια Κορέα, το οποίο δείχνει στιγμιότυπα από τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη. Καθώς ο Τραμπ χαιρετά τoν ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και τους βοηθους του, ένας βορειοκορεάτης στρατηγός προσφέρει έναν στρατιωτικό χαιρετισμό στον Αμερικανό Πρόεδρο και αυτός τον ανταποδίδει.

«Είναι κοινή πρακτική, όταν σε χαιρετά ένας στρατιωτικός αξιωματούχος από άλλη κυβέρνηση, να ανταποδίδεις τον χαιρετισμό», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σαρά Σάντερς.

Αρκετά πρώην στελέχη του αμερικανικού στρατού επεσήμαναν ότι ο στρατηγός της Βόρειας Κορέας επιδεικνύει σεβασμό στον πρόεδρο των ΗΠΑ προσφέροντας πρώτα το χαιρετισμό και ότι δεν υπήρχε τίποτα κακό στο να επιστρέψει τη χειρονομία ο Τραμπ. Σύμφωνα με το στρατιωτικό πρωτόκολλο τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Βόρεια Κορέα, ο κατώτερος αξιωματούχος εκκινεί πάντα το χαιρετισμό, τον οποίο επιστρέφει ο ανώτερος του.

Ο Τράμπ και ο Κίμ πραγματοποίησαν ιστορική συνάντηση την Δευτέρα 12 Ιουνίου, συμφωνώντας να συνεχίσουν τις συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου και την επίτευξη ειρηνευτικής συνθήκης που θα θέσει τέλος στον κορεατικό πόλεμο. Οι ΗΠΑ έχουν αναστείλει τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τη Νότια Κορέα, ενώ ο Κιμ υποσχέθηκε ότι θα καταστρέψει έναν χώρο δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων.

Πηγή RT.com