Ο τυφώνας Σάντι…βγάζει Ομπάμα,λέει Τούρκος καθηγητής

Με τίτλο «Ο τυφώνας θα αποτελέσει πλεονέκτημα για τον Ομπάμα» η εφημερίδα  Milliyet παρουσιάζει την σχετική εκτίμηση του Τούρκου αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης κ. Selçuk Şirin πως ο τυφώνας Σάντι θα επηρεάσει σημαντικά τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 6 Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο κ. Şirin ειδικός για τις εκλογές, σχετικά με το θέμα αυτό δήλωσε τα παρακάτω:

«Ο Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα με τον τυφώνα Σάντι έχει την εικόνα ενός επιτυχημένου ηγέτη που διαχειρίζεται την κρίση αυτή. Ο τυφώνας θα αποτελέσει ένα πλεονέκτημα για τον Ομπάμα στις εκλογές επειδή δύο από τις εννέα πολιτείες που επηρεάζουν σημαντικά τα εκλογικά αποτελέσματα, έχουν πληγεί από τον τυφώνα. Ο Αμερικανός πρόεδρος ματαίωσε για τρεις ημέρες τις προεκλογικές του εκστρατείες. Έχει τώρα την εικόνα ενός επιτυχημένου ηγέτη που διαχειρίζεται την κρίση. Παραχωρεί συνέντευξη τύπου και προέβη σε δηλώσεις από τις περιοχές που έπληξε ο Σάντι. Ενισχύει την εικόνα ενός καλού ηγέτη. Σε στιγμές της καταστροφής οι άνθρωποι αναζητούν γενικά έναν ισχυρό ηγέτη. Και ο Ομπάμα απαντά σε αυτές τις προσδοκίες των πολιτών».