Οδησσός: Ρωσικά drones προκάλεσαν πυρκαγιά σε ενεργειακή εγκατάσταση [vids]

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως μονάδες της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 42 ουκρανικά drones.

Οδησσός - ρωσικά drones

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ρωσία εξαπέλυσε «μαζική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones)» στη νότια ουκρανική περιφέρεια της Οδησσού, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ένας άνθρωπος και να ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά σε εγκατάσταση καυσίμων και ενέργειας, ανακοίνωσε σήμερα 20 Αυγούστου 2025 η ουκρανική κρατική υπηρεσία για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Η διοίκηση του δήμου του Ισμαηλίου, στην περιφέρεια της Οδησσού, ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι από την επίθεση των ρωσικών drones υπέστησαν ζημιές οι λιμενικές εγκαταστάσεις της πόλης.

Εξάλλου το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε σήμερα, επικαλούμενο στοιχεία από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πως στη διάρκεια της περασμένης νύχτας μονάδες της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 42 ουκρανικά drones, χωρίς να δώσει – όπως άλλωστε το συνηθίσει – λεπτομέρειες από τους στόχους.

Πηγές: Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ