OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Αντόνιο Γκουτέρες

29/12/2018 - 16:30
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ανάγκη αντιμετώπισης των παγκόσμιων προκλήσεων, με έμφαση την κλιματική αλλαγή, τις ανισότητες, τις συγκρούσεις και το μεταναστευτικό, προτάσσει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Διαβεβαιώνει πως το 2019 τα Ηνωμένα Έθνη θα συνεχίσουν να ενώνουν τους ανθρώπους, να οικοδομούν γέφυρες και να δημιουργούν χώρο για λύσεις, υπογραμμίζοντας πως «όταν η διεθνής συνεργασία λειτουργεί, ο κόσμος μας κερδίζει».

Επίσης, επισημαίνει πως «καθώς ξεκινάμε τη νέα χρονιά ας αποφασίσουμε να αντιμετωπίσουμε τις απειλές, να υπερασπιστούμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Μαζί».

Αναλυτικά το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες

Αγαπητοί συμπολίτες του κόσμου,
Σας εύχομαι ένα ευτυχές, ειρηνικό και επιτυχημένο νέο έτος.
Πέρυσι την Πρωτοχρονιά είχα χτυπήσει κόκκινο συναγερμό και οι κίνδυνοι στους οποίους είχα αναφερθεί εξακολουθούν να υπάρχουν. Για πολλούς η εποχή μας είναι εποχή ανησυχίας και ο κόσμος μας περνά ένα τεστ αντοχής.
Η κλιματική αλλαγή είναι ταχύτερη από μας.
Οι γεωπολιτικές διάφορες μεγαλώνουν κάνοντας δυσκολότερη την επίλυση των συγκρούσεων.
Ένας αριθμός ρεκόρ ανθρώπων μετακινούνται αναζητώντας ασφάλεια και προστασία. Η ανισότητα μεγαλώνει. Oι άνθρωποι αμφισβητούν έναν κόσμο στον οποίο λίγοι άνθρωποι έχουν τον ίδιο πλούτο με το μισό της ανθρωπότητας.
Η μισαλλοδοξία αυξάνεται.
Η εμπιστοσύνη μειώνεται.
Υπάρχουν όμως λόγοι να ελπίζουμε.
Οι συνομιλίες για την Υεμένη έχουν δημιουργήσει μία ευκαιρία για την ειρήνη.
Η συμφωνία που υπογράφηκε στο Ριάντ τον Σεπτέμβριο ανάμεσα στην Αιθιοπία και την Ερυθραία έχει μετριάσει τις μακρόχρονες εντάσεις και έφερε καλύτερες προοπτικές για όλη την περιοχή.
Η συμφωνία που υπογράφηκε ανάμεσα στα μέρη της σύγκρουσης στο Νότιο Σουδάν έχει αναζωογονήσει τις ελπίδες για ειρήνη, φέρνοντας περισσότερη πρόοδο τους τελευταίους τέσσερις μήνες παρά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Τα Ηνωμένα Έθνη κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις χώρες στο Κατοβίτσε προκειμένου να εγκρίνουν το πρόγραμμα εργασίας για την εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.
Τώρα πρέπει να στοχεύσουμε πιο ψηλά για να χτυπήσουμε την υπαρξιακή απειλή.
Είναι η ώρα να εκμεταλλευτούμε την τελευταία καλή ευκαιρία. Είναι ώρα να σταματήσουμε την ανεξέλεγκτα αυξανόμενη κλιματική αλλαγή.
Τις τελευταίες εβδομάδες τα Ηνωμένα Έθνη επέβλεψαν τις συμφωνίες ορόσημο για την μετανάστευση και τους πρόσφυγες που θα συμβάλουν στο να σωθούν ζωές και να ξεπεραστούν οι καταστροφικοί μύθοι. Παντού ο κόσμος κινητοποιείται για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, το παγκόσμιο σχέδιο μας για ειρήνη, δικαιοσύνη και ευημερία σε έναν υγιή πλανήτη.
Όταν η διεθνής συνεργασία λειτουργεί, ο κόσμος μας κερδίζει.
Το 2019 τα Ηνωμένα Έθνη θα συνεχίσουν να ενώνουν τους ανθρώπους, να οικοδομούν γέφυρες και να δημιουργούν χώρο για λύσεις.
Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε.
Ποτέ δε θα τα παρατήσουμε.
Καθώς ξεκινάμε τη νέα χρονιά ας αποφασίσουμε να αντιμετωπίσουμε τις απειλές, να υπερασπιστούμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Μαζί.
Εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειές σας ένα ειρηνικό και με υγεία νέο έτος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΝΤΟΝΙΟ ΓΚΟΥΤΕΡΕΣΟΗΕ

Related Posts

Ιμάμογλου
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

11/05/2026 - 20:29
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Ηλίθια η απάντηση του Ιράν – Άλλαξαν ξαφνικά γνώμη για το εμπλουτισμένο ουράνιο»

11/05/2026 - 19:26
Συρία - Τουρκία
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία – Συρία: Συνοριακό φυλάκιο μεταξύ των δύο χωρών ανοίγει ξανά μετά από 12 χρόνια

11/05/2026 - 18:45

Διαβάστε Επίσης

Λευκάδα: Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης των εκρηκτικών που βρέθηκαν στο θαλάσσιο drone [vid]

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

«NATO Tiger Meet 2026»: Παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ η DV Day της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης στον Άραξο [pics, vid]

Τραμπ: «Ηλίθια η απάντηση του Ιράν – Άλλαξαν ξαφνικά γνώμη για το εμπλουτισμένο ουράνιο»

Τουρκία – Συρία: Συνοριακό φυλάκιο μεταξύ των δύο χωρών ανοίγει ξανά μετά από 12 χρόνια

ATR-72: Πέντε παραβιάσεις του εναέριου χώρου από τουρκικό αεροσκάφος στο βορειοανατολικό Αιγαίο

O Τραμπ σκέφτεται να αρχίσει ξανά το «Project Freedom» στα Στενά του Ορμούζ, αλλά με «διευρυμένο πεδίο εφαρμογής»

ΕΕ: Οι ΥΠΕΞ συμφώνησαν σε επιβολή κυρώσεων κατά εξτρεμιστών Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη – Αντιδρά το Ισραήλ

Top News

Λευτέρης Πανταζής: Ο Akylas θα βγει πρώτος στη Eurovision, του κάνω πρόταση να τραγουδάμε του χρόνου μαζί

Χριστίνα Βίδου: Η πρώτη «καλησπέρα» στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, μετά την αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη

Η Αμαλία Κωστοπούλου έγινε 29 ετών: Σε ευχαριστώ Θεέ μου για αυτή την γεμάτη και όμορφη ζωή

Σενάρια για εκλογές τον Σεπτέμβριο: Οι πέντε προϋποθέσεις και ο παράγοντας των δικογραφιών

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert