Οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν το Ισλαμικό Κράτος – ΒΙΝΤΕΟ

Η CENTCOM κυκλοφόρησε πλάνα του βομβαρδισμού πέντε διαφορετικών στόχων της ISIS. Ο βομβαρδισμός έλαβε χώρα 30 Μαρτίου με 8 Απριλίου.

Οι βομβαρδισμοι στη Συρία έλαβαν χώρα κοντά στο Κομπάνι και την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους Raqqa, ενώ οι βομβαρδισμοι στο Ιράκ έλαβαν χώρα κοντά στη Μοσούλη και την Ταλ Αφάρ.

«Οι βομβαρδισμοι έγιναν ως μέρος της Επιχείρησης Operation Inherent Resolve, η επιχείρηση για την εξάλειψη της τρομοκρατικής ομάδας ISIL και της απειλής που συνιστά για το Ιράκ, τη Συρία, την περιοχή και την ευρύτερη διεθνή κοινότητα,» όπως ανέφερε η CENTCOM σε ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης. «Η καταστροφή στόχων του ISIL στη Συρία και το Ιράκ περιορίζει περαιτέρω την ικανότητα της τρομοκρατικής ομάδας να προβάλει την τρομοκρατία και να συνεχίσει επιχειρήσεις.”

Απο τις 12 Μαρτίου, οι ΗΠΑ έχει δαπανήσει συνολικά 1,83 δισεκατομμύρια δολάρια στον πόλεμο εναντίον του ISIS. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 8.500.000 εκ. δολάρια την ημέρα.

Ο συνασπισμός εναντίον του Ισλαμικού Κράτους έχει σημειώσει πρόσφατες επιτυχίες με την νίκη στο Τικρίτ να ειναι η τελευταία απο αυτες. Ωστόσο δεν ειναι ακόμη ξεκάθαρο τι θα κάνουν οι δυνάμεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και αν θα ξαναπροσπαθήσουν να παρουν την Μοσούλη