Οι απίστευτες εικόνες από τη στιγμή της σύγκρουσης των δυο πλοίων στην Κορσική

Τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κυκλοφόρησαν το βίντεο της σύγκρουσης κυπριακού πλοίου με τυνησιακό που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στην Κορσική. Σύμφωνα με τις έρευνες και την ανακοίνωση του Λιμενικού η σύγκρουση προέκυψε λόγω διαρροής καυσίμου.

Σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές λαμβάνονται μέτρα για αντιμετώπιση της διαρροής από τη Γαλλία, το Μονακό και την Ιταλία.

Σύμφωνα με τις αρχές της Τουλόν, η πετρελαιοκηλίδα που έχει σχηματιστεί είναι 300 μέτρα επί ένα χιλιόμετρο. Μέσα απορρύπανσης στέλνονται από τις αρχές της Γαλλίας και της Ιταλίας και οι επιχειρήσεις για την τοποθέτηση φραγμάτων ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση της μόλυνσης.

Ευθύνες στον καπετάνιο του τυνησιακού πλοίου, φαίνεται να ρίχνουν οι αρμόδιες αρχές, για το ατύχημα που συνέβη στην Μεσόγειο, με κυπριακό πλοίο.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές προσπαθούν να διαπιστώσουν τα αίτια που προκλήθηκε το θαλάσσιο ατύχημα, με την προσοχή τους να στρέφεται στον καπετάνιο του τυνησιακού πλοίου, ο οποίος φέρεται να μην είδε το κυπριακό που ήταν αγκυροβολημένο 20 μίλια από την Κορσική.

Σε δημοσίευμα της The Sun μάλιστα, γίνεται αναφορά και στις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την συγκεκριμένη στιγμή αλλά και στην ορατότητα, σημειώνοντας ότι ήταν αρκετά καλές.

Δείτε το δημοσίευμα της Sun 

Δείτε το βίντεο 


ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: NBC, Marine National