Οι Βορειοκορεάτες βουλιάζουν τον αμερικανικό Στόλο στα… κινούμενα σχέδια – ΒΙΝΤΕΟ

Η προπαγάνδα στη Βόρεια Κορέα θυμάται την χρυσή εποχή της του ’60 με αυτά τα παιδικά κινούμενα σχέδια. Είναι ένα καρτούν της εποχής του… παππού του σημερινού ηγέτη της Βόρειας Κορέας, τότε που ο Κιμ Ιλ-Σουνγκ προσπαθούσε με εύπεπτη προπαγάνδα να πείσει τα παιδιά της χώρας του ότι πρέπει να πολεμήσουν τους Αμερικανούς.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα, σήμερα ο εγγονός του, ο Κιμ Γιόνγκ Ουν «ξαναλανσάρει» το ίδιο καρτούν. Μια νέα γενιά Βορειοκορεατών πρέπει να πεισθεί ότι οι Αμερικανοί είναι ο εχθρός, κι έτσι η μέθοδος μπορεί να είναι η ίδια, η δοκιμασμένη: τα καρτούν του ’60.

Το βίντεο δείχνει ένα μικρό μαθητή να μελετάει και μετά να τον παίρνει ο ύπνος στο γραφειάκι του. Και τότε ονειρεύεται ότι πολεμάει τους Αμερικανούς. Ο διαβήτης του γίνεται εκτοξευτής πυραύλων και τα μολύβια του πύραυλοι που χτυπούν αμερικανικά πλοία ενώ ακούγεται πατριωτική μουσική. Το παιδί-στρατιώτης έχει νικήσει, έστω και μόνο στα όνειρά του, όπως γενιές ολόκληρες από το 1960 που μεγάλωσαν μ’ αυτό και άλλα παρόμοια καρτούν προπαγάνδας…

Δείτε πως διαλύουν τους «κακούς Αμερικανούς» οι Βορειοκορεάτες εδώ και δεκαετίες -σε κινούμενα σχέδια δηλαδή!