Οι Χούθι κατέλαβαν πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα – «Δεν είναι ισραηλινό» λένε οι IDF

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν ένα πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, το οποίο όπως υποστηρίζουν είναι ισραηλινό.

Κάποιες αναφορές υποστηρίζουν ότι το πλοίο αυτό είναι το ισραηλινό Galaxy Leader, ενώ οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι κρατάνε ομήρους 22 άτομα του πληρώματος που είναι ισραηλινοί. Αυτές οι πληροφορίες δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν.

Από την άλλη, ο ισραηλινός στρατός (IDF) σε ανακοίνωσή του διαψεύδει ότι το πλοίο που κατελήφθη ανήκει στο Ισραήλ.

«Η πειρατεία ενός πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν Χούθι στην Υεμένη είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό σε παγκόσμια κλίμακα. Το πλοίο έπλεε από την Τουρκία στην Ινδία με διεθνές πολιτικό πλήρωμα, χωρίς να επιβαίνουν Ισραηλινοί. Το πλοίο δεν είναι ισραηλινό», λέει ο IDF.

Οι φιλοϊρανοί αντάρτες Χούθι θα στοχοθετούν όλα τα πλοία που ανήκουν ή διαχειρίζονται ισραηλινές εταιρείες ή φέρουν σημαία Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός τους Γιάχια Σάρια, σύμφωνα με λογαριασμό τους στο Telegram.

Ο εκπρόσωπος των ανταρτών κάλεσε όλες τις χώρες να αποσύρουν τους πολίτες τους που εργάζονται στα πληρώματα αυτών των πλοίων.

Με πληροφορίες από: Τimes of Israel